Audi RS Q8

  • Kopen v.a.

    € 214.253,-

  • Private lease v.a.

    € 3.029,-*

Sensationeel

De Audi RS Q8 is de krachtigste SUV-coupé van Audi Sport.

Rijbeleving

In de Audi RS Q8 is uw hart volgen eenvoudiger dan ooit. De topsnelheid is optioneel te verhogen tot 280 km/h of 305 km/h (in beide gevallen elektronisch begrensd).

Exterieur. De uitgebouwde spatborden, speciale bumpers, een grote spoorbreedte en de RS-spoiler bovenaan de achterklep zijn beeldbepalend voor het sportieve exterieur.

Interieur. Ook binnenin de Audi RS Q8 voert sportiviteit de boventoon. Het optionele RS-designpakket voegt opvallende rode accenten toe aan het interieur.

De getallen achter de topprestaties

Vermoogen

441 kW (600 pk)

Acceleratie

3,8 s (0-100 km/h)

Koppel

800 Nm (2.200-4.500)

Een slimme manier om zijn prestaties te benutten

Een enorm vermogen is een ding, die kracht daadwerkelijk gebruiken iets anders. Daarom heeft de Audi RS Q8 om te beginnen quattro permanente vierwielaandrijving, die naar wens is uit te breiden met een sportdifferentieel. In dat geval zorgt torque vectoring ervoor dat het aandrijfkoppel per wiel is te doseren. Daarnaast is er de standaard ‘adaptive air suspension sport’-luchtvering met speciale RS-setup. Ook standaard is vierwielbesturing, voor extra wendbaarheid en stabiliteit.

Volg uw hart

De 4,0 liter V8-TFSI-motor levert 441 kW/600 pk en een koppel van 800 Newtonmeter. Die kracht bereikt via de 8-traps tiptronic automaat en de quattro permanente vierwielaandrijving het asfalt. Het gemiddeld brandstofverbruik is 13,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 300 g/km (WLTP).

Innovatieve techniek

De optionele elektromechanische rolstabilisatie doet er nog een schepje bovenop voor de rijdynamiek en dat voelt u vooral in bochten. Het rijkarakter is overigens aan te passen via de standen van Audi drive select.

Het design straalt kracht en dynamiek uit

De Audi RS Q8 laat duidelijk zien wat hij in huis heeft. Aan de voorzijde vertellen de honingraat grille, de RS-bumper met grote luchtinlaten en voorspoiler een duidelijk verhaal.

Optiekpakket carbon/glanzend zwart

Benadruk met speciale RS-kenmerken de prestaties van de Audi RS Q8. Inbegrepen zijn een glanzend zwart diffusorgedeelte in de achterbumper met een carbon dwarsverbinding. Verder zijn er de ovale uitlaatuiteinden en de RS-spoiler bovenaan de achterklep. Ook aan de voorkant versterken mooie details de krachtige uitstraling.

Rijden op grote voet

De Audi RS Q8 rolt standaard op 22 inch velgen in 10-spaak ster-design over het asfalt. Optioneel vervangen wij dit lichtmetaal door 23 inch exemplaren in 5-Y-spaak rotor-design. Daarbij heeft u keuze uit diverse tinten, passend bij de diverse styling packs voor de RS. Ook tussen de spaken door gaat het verhaal over grootse prestaties verder, zeker als u opteert voor de RS keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels.

Een volledig digitaal dashboard

In het interieur van de Audi RS Q8 ondersteunen digitale technieken u op alle mogelijke manieren. De standaard Audi virtual cockpit heeft een indeling die specifiek is voor de RS. U kunt onder meer het koppel en vermogen, de acceleratiewaarden, rondetijden en G-kracht aflezen.

Zeer goede prestaties en dagelijkse bruikbaarheid

De Audi RS Q8 is van alle markten thuis. Zijn indrukwekkende prestaties trekken de meeste aandacht, maar laten we zijn praktische kanten niet vergeten. Klap de rugleuningen van de achterbank neer en er ontstaat een bagagevolume van maar liefst 1.755 liter. Die achterbank is standaard verschuifbaar, voor extra beenruimte of een grotere kofferbak.

Personaliseer met Audi exclusive. Een gepersonaliseerd interieur met diamantzilver en jetgrijs Audi exclusive leder Valcona, afgewerkt met stiksels in diamantzilver.

Volg uw hart. Maak van uw Audi RS Q8 een one-off met een individuele lakkleur van Audi exclusive3. De afgebeelde auto is gespoten in Audi exclusive Ascariblauw metallic.

RS Q8