Laat uw APK uitvoeren bij Wealer - uw betrouwbare partner voor veilig rijden!

Bij Wealer bieden we een professionele APK-service van hoge kwaliteit voor de merken: Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Volkswagen Bedrijfswagens en Cupra. Ons deskundige team zorgt ervoor dat uw voertuig grondig wordt gecontroleerd en voldoet aan alle vereisten. We streven naar transparantie en eerlijkheid, zodat u altijd op de hoogte bent van eventuele reparaties of aanpassingen. Maak vandaag nog een afspraak en rij met vertrouwen de weg op met Wealer!

FAQ APK

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat je zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat dus om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon.

Ja, je kunt als je een wachtafspraak maakt wachten op de APK keuring, wel attenderen wij je erop dat indien de RDW een steekproef komt uitvoeren je rekening moet houden met een additionele en vooraf onbekende extra wachttijd tot 1,5 uur. Dit omdat de RDW ons per steekproef controleert of wij ons werk conform de regels van de rijksdienst van het wegverkeer uitvoeren.

Als jouw auto tijdens de APK keuring bij Wealer wordt afgekeurd, ben je uiteraard vrij om te kiezen waar je de noodzakelijke reparaties wilt laten uitvoeren. Of je recht hebt op onze gratis herkeuring, hangt af van jouw keuze:

Kies je ervoor om de noodzakelijke reparatie(s) bij Wealer te laten uitvoeren? Dan bieden wij je een gratis herkeuring aan.

Kies je ervoor om de benodigde reparatie(s) zelf of ergens anders uit te laten voeren? Dan vervalt de gratis herkeuring, dit omdat de keuring altijd een moment opname is en wij dan toch jouw gehele voertuig opnieuw moeten inspecteren.

Sinds 1 januari 2008 zijn de APK-regels veranderd. Auto’s met benzine- en/of elektromotor en toegelaten na 1 januari 2005 hoeven minder vaak terug te komen voor een APK dan auto’s die op diesel of gas rijden.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren? Als jouw auto al eerder is gekeurd, staat de datum vermeld op het APK-rapport. Je kunt ook uw kentekengegevens op de website van het RDW invullen. Ga hiervoor naar ovi.rdw.nl.