De nieuwe Transporter

De nieuwe Transporter wordt eind 2024 geïntroduceerd. Dit is de opvolger van de huidige Transporter 6.1 en Caravelle 6.1.

Een sterk verbeterde standaarduitrusting voor de Transporter

De nieuwste versie van de Transporter is op diverse fronten geoptimaliseerd. De nieuwe modellen worden standaard uitgerust met aanzienlijk meer functies, waaronder een digitale cockpit, een centraal display en de nieuwste assistentiesystemen. Bovendien beschikken ze over compleet nieuwe en efficiënte aandrijflijnen. Volkswagen Bedrijfswagens introduceert met de vernieuwde Transporter voor het eerst een modelserie die beschikbaar is met diesel-, plug-in hybride- en elektrische aandrijfopties.

Om welke standaardkenmerken gaat het?

Naast de nieuwe LED-verlichting zijn de standaardkenmerken van de Transporter onder andere een elektronische parkeerrem met Auto Hold-functie, een 12-inch digitaal instrumentenpaneel (Digital Cockpit), een infotainmentsysteem met DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, online diensten en een 13-inch touchscreen. Verder beschikt het voertuig over een multifunctioneel stuur, regensensor, Lane Assist rijbaanassistent, Autonomous Emergency Braking Front Assist, en dynamische verkeersbordherkenning met waarschuwing voor verkeerde rijrichting.

De Transporter komt er in verschillende configuraties

Volkswagen Bedrijfswagens biedt de nieuwe Transporter aan in verschillende configuraties, waaronder als gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (met ramen en stoelen achterin), pick-up dubbele cabine en Caravelle. Optioneel kunnen de Kombi- en gesloten bestelwagenmodellen worden voorzien van een verhoogd dak. Bovendien zijn de gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi ook verkrijgbaar met een verlengde wielbasis. Het verhoogde dak kan nu ook worden gecombineerd met de kortere wielbasis.

De nieuwe Transporter: langer en breder

De nieuwe Transporter heeft een lengte van 5.050 mm, wat een toename betekent van 146 mm in vergelijking met zijn voorganger. De wielbasis is verlengd met 97 mm tot 3.100 mm, en er is optioneel een verlengde versie beschikbaar met een wielbasis die 400 mm langer is (totale lengte: 5.450 mm). Met een breedte van 2.032 mm is de nieuwe Transporter 128 mm breder dan zijn voorganger (zonder buitenspiegels). Deze vergrote buitenafmetingen komen volledig ten goede aan het interieur, wat resulteert in meer laadruimte of extra comfort voor de inzittenden.