Web Ready JPG-Groepsfoto ID.3

Subsidiepot voor elektrische personenauto’s

In 2024 blijft het mogelijk om gebruik te maken van de subsidie op nieuwe en gebruikte elektrische auto's. De overheid hoopt hiermee de aankoop van elektrische auto's door particulieren te stimuleren. Deze subsidie heet de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

Veranderingen SEPP in 2024

De SEPP voor nieuwe personenauto's zou in 2024 verlaagd worden naar € 2.550. Echter, doordat in 2023 de SEPP voor nieuwe personenauto's niet volledig is benut blijft het subsidiebedrag in 2024 op € 2.950 staan. Hiermee hoopt de overheid de aanschaf van elektrische personenauto's extra te stimuleren.

Subsidiebedrag voor elektrische occasions blijft gelijk

De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische occasions in 2023 is helemaal leeg. In 2024 wordt de subsidiepot weer gevuld. Vanaf 1 januari is het dan weer mogelijk om gebruik te maken van € 2.000 subsidie op een gebruikte elektrische personenauto. De overheid wil de verkoop van elektrische occasions zelfs meer stimuleren dan de verkoop van nieuwe elektrische auto’s. Vandaar dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s stap voor stap wordt afgebouwd. De markt voor elektrische occasions dient flink te groeien waardoor iedereen over kan stappen op elektrisch rijden.

De elektrische personenauto:

  • Heeft een minimale actieradius van 120km (WLTP)
  • Is geproduceerd als elektrische auto (geen ombouw)
  • Heeft een koop- of leasecontract dat is afgesloten op of na 1 januari 2023
  • Heeft een cataloguswaarde van minimaal 12.000 euro en maximaal 45.000 euro
  • Mag ook Private Lease zijn

De SEPP aanvragen

Na de aankoop van een elektrische auto heb je de mogelijkheid om de SEPP aan te vragen. Deze subsidie is enkel beschikbaar in het jaar dat je een elektrische personenauto aanschaft. In dit geval 2023 of vanaf 1 januari dus 2024. Het gaat om een subsidiepot. Dat betekent op=op. De SEPP kun je aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via de knop hieronder. Helaas kunnen onze collega's niet worden betrokken in dit proces.

Meer informatie over de SEPP

Wil je meer info over de SEPP? Klik dan op de knop hieronder. Zo lees je onder andere dat de SEPP ook kan worden aangevraagd voor een private leaseauto.