Web Ready JPG-Groepsfoto ID.3

Subsidiepot voor elektrische personenauto’s weer vol!

Met het begin van het nieuwe jaar zijn verschillende subsidiepotjes weer gevuld. Dat betekent dat jij geld kunt besparen. Zeker na de kerstuitgaven zijn deze subsidies zeer welkom. Voor particulieren is er een subsidie die de aankoop van elektrische auto’s moet stimuleren. Deze subsidie heet de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze subsidiepot is weer gevuld vanaf 10 januari om 09:00.

Meer mensen kunnen gebruikmaken van de SEPP

Voor de SEPP is dit jaar 67 miljoen euro vrijgemaakt door de overheid. Vorig jaar lag dit bedrag nog op 71 miljoen. Toch is het in 2023 voor meer mensen mogelijk om deel te nemen aan de SEPP. Dit komt doordat het subsidiebedrag per auto is verlaagd van 3.350 euro naar 2.950 euro.

Subsidiebedrag voor elektrische occasions blijft gelijk

Ook in 2023 blijft het subsidiebedrag voor elektrische occasions gelijk op 2.000 euro. De overheid wil de verkoop van elektrische occasions zelfs meer stimuleren dan de verkoop van nieuwe elektrische auto’s. Vandaar dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s stap voor stap wordt afgebouwd. De markt voor elektrische occasions dient flink te groeien waardoor iedereen over kan stappen op elektrisch rijden.

De elektrische personenauto:

  • Heeft een minimale actieradius van 120km (WLTP)
  • Is geproduceerd als elektrische auto (geen ombouw)
  • Heeft een koop- of leasecontract dat is afgesloten op of na 1 januari 2023
  • Heeft een cataloguswaarde van minimaal 12.000 euro en maximaal 45.000 euro

De SEPP aanvragen

Na de aankoop van een elektrische auto heb je de mogelijkheid om de SEPP aan te vragen. Deze subsidie is enkel beschikbaar in het jaar dat je een elektrische personenauto aanschaft. In dit geval dus 2023. Het gaat om een subsidiepot. Dat betekent op=op. De SEPP kun je aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via de knop hieronder. Helaas kunnen onze collega's niet worden betrokken in dit proces.

Meer informatie over de SEPP

Wil je meer info over de SEPP? Klik dan op de knop hieronder. Zo lees je onder andere dat de SEPP ook kan worden aangevraagd voor een private leaseauto.