Cube Laadpaal -Actie - Wealer

Wilt u ook de overstap maken naar een elektrische auto?

De volgende vraag is dan belangrijk. Hoe gaat u uw nieuwe auto opladen, gaat u voor een eigen oplaadpunt thuis of op kantoor? De op lange termijn meest voordelige (én meest handige) oplossing is een eigen laadpaal. U betaalt dan namelijk enkel het stroomtarief van uw energieleverancier.

Om thuis of op kantoor veilig en snel te kunnen laden werkt Wealer samen met E-Mobility en F1RST. F1RST is de meest innovatieve ontwikkelaar en producent van laadsystemen. De laadoplossing van F1RST bestaat uit een laadpaal (inclusief installatie) en eventueel een laadpas. Bij dit systeem heeft u géén extra stroomgroep nodig.

Geïnstalleerd binnen één dag!

De installatie van de laadoplossing wordt uitgevoerd door professionele en gecertificeerde installateurs en is binnen één dag klaar!

De laadoplossing bestaat uit twee delen:

  • De Cube waar de laadkabel op aangesloten wordt.
  • EVI staat voor Electronical Vehicle Intelligence en is het intelligente systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de krachtstroom wordt verdeeld over de huishoudelijke apparaten en de Cube. U heeft geen extra groep nodig.

Hoe werkt dynamisch laden (EVI) met het F1RST laadsysteem?

EVI (Electronical Vehicle Intelligence) zorgt ervoor dat uw huishouden gewoon doordraait. Bent u uw auto aan het opladen, maar heeft u tegelijkertijd uw wasmachine draaien en staat de oven aan? EVI zorgt ervoor dat alleen de stroom die uw huishoudelijke apparaten op dat moment niet nodig hebben, wordt doorgestuurd naar het laadpunt van uw auto. Hierdoor zal het laadpunt minder hard laden op het moment dat uw huishouden om meer capaciteit vraagt. Maar met deze slimme oplossing bespaart u de kosten die nodig zijn voor het aanmaken van een extra stroomgroep.

In thuissituaties wordt EVI geïnstalleerd in uw meterkast. Voor de zakelijke markt wordt EVI op de daarvoor gewenste plek geplaatst.

Het laadpunt: De Cube

De Cube is geschikt voor het opladen van elk type elektrische auto en wordt geïnstalleerd op een plaats naar uw keuze. Het is een modulair systeem. Dus wilt u in de toekomst het aantal laadpunten bij uw woning of bedrijf uitbreiden? Met de Cube is dit mogelijk, zónder dat er een nieuw energiedistributiesysteem nodig is. Er kunnen 4 Cube’s op een thuis EVI en tot wel 100 Cube’s op een zakelijke EVI worden aangesloten! De Cube heeft een gebruiksvriendelijke interface en is net zo compact als uw broodtrommel (zie foto). Het oplaadpunt is naar uw wensen te personaliseren en is op bijna iedere ondergrond te plaatsen.

1-FASE AANSLUITING

Veel woningen zijn via een 1-fase aansluiting aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Er komt dan één elektriciteitskabel, met twee draden, de woning binnen: de fasedraad en de nuldraad. Bij deze aansluiting staat er 220/230V op uw elektriciteitsmeter.

3-FASEN AANSLUITING

Bij een 3-fasen aansluiting komen er drie draden (van ieder 230V) én een nuldraad de meterkast binnen. Dit levert een groter vermogen: bij deze aansluiting staat er 3x220/230V of 380/400V op uw elektriciteitsmeter.

SNELLE INSTALLATIE VOOR VASTE PRIJZEN

De installatie van de laadoplossing wordt uitgevoerd door professionele en gecertificeerde installateurs. Bij de bestelling van het laadpunt vult u een kort formulier in. Daarmee wordt bepaald welk installatiepakket past bij uw thuissituatie. Ook geeft u aan of u de Cube met een vaste laadkabel wenst of een RVS paal (voor deze opties gelden meerprijzen). Het is ook mogelijk dat de installateur vooraf bij u thuis of op de zaak komt om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Het juiste installatiepakket wordt dan direct bepaald.

OVERZICHT INSTALLATIEPAKKETTEN

  • Installatiekosten Basis pakket € 595,-
  • Installatiekosten Basis extra* € 280,-

* optioneel, inclusief ombouwen meterkast van 1 naar 3 fase
In de standaard installatiekosten is 1 meter graafwerk, voor plaatsing van de Cube aan de buitenmuur, inbegrepen. Voor extra graafwerk geldt een meerprijs. Prijzen zijn exclusief BTW.

Smart Pakket

Bij de aanschaf van een volledige laadoplossing van F1RST heeft u de keuze uit Cube Standard Fast (laden zonder verrekenen) en Cube Smart Advanced (laden inclusief verrekenen). Cube Smart Advanced geeft u inzicht in alle laadsessies. Door middel van een laadpas worden alle geladen kWh’s geregistreerd. 

Met de E-Mobility Energy laadpas-EUROPA kunt u overal in Nederland en Europa laden. Voor deze laadpas betaalt u geen ‘pas-abonnementskosten’, u betaalt voor de geladen kWh.

De E-Mobility Energy laadpas-EUROPA heeft een e-chip die herkend wordt door laadpalen die geschikt zijn voor het verrekenen van de geladen kWh. Dit soort laadpalen beschikt over een RFID-reader en een gekwalificeerde MID kWh-meter. De Cube Smart Advanced heeft deze RFID-reader ook, daardoor is verrekenen mogelijk. 

Thuis

Kiest u thuis voor Cube Smart Advanced, dan worden de geregistreerde laadsessies aan u uitbetaald. U ontvangt de kosten van de geladen kWh’s automatisch na elk kwartaal op uw (privé)rekening. Een online portaal geeft u inzicht in al uw laadsessies.

Op kantoor

U kunt ervoor kiezen om enkel specifieke laadpassen toegang te geven tot uw oplaadpunten. Maar u kunt ook verschillende tarieven instellen voor uw medewerkers en/of bezoekers. Zo kunt u de gemaakte kosten specifiek doorbelasten aan de juiste partij. Alle geladen kWh’s worden per laadpas geregistreerd: er wordt geregistreerd waar, hoe lang / welke tijden en tegen welk tarief er wordt geladen.

Welke laadsystemen zijn er?

Bekijk de pdf met de uitgebreide specificaties en alle prijzen.

Offerte aanvragen

Meer informatie of een laadsysteem bestellen?

Wilt u advies op maat?

Neem gerust contact op met één van de adviseurs bij F1RST. Telefonisch via 088-0110297 of via e-mail: info@emobility.nl

De laadsystemen is een samenwerking tussen F1RST, E-mobility en Wealer.

Onze elektrische modellen