SUV familie SKODA
< class="h1 heading">De SUV familie van ŠKODA

Onze SUV familie

De SUV familie van ŠKODA is voorzien van een avontuurlijk design, bevat een natuurlijk gevoel van veiligheid en maakt een praktisch gebruik van ruimte. De SUV’s van ŠKODA zijn niet voor niets enorm populair! Vol trots presenteren wij dan ook de volledige familie: grote broer KODIAQ, het avontuurlijke broertje KAROQ, het stedelijke zusje KAMIQ en het groentje... De volledig elektrische ENYAQ iV!

De grote broer: KODIAQ

Stoere alleskunner

Hij dankt niet alleen zijn naam aan de Kodiakbeer; in alle opzichten is de ŠKODA KODIAQ een beresterke speler in de klasse van de grote SUV’s. SUV-getrouw geeft hij je bovendien dat prettige gevoel van robuustheid en veiligheid, en staaft dat met vele veiligheidsfeatures.

Het avontuurlijke broertje: KAROQ

KAROQ in beeld

In de urban jungle van vandaag is de ŠKODA KAROQ een bron van rust en comfort. Relax en geniet van zijn avontuurlijke design. Vertrouw op het natuurlijke gevoel van veiligheid dat deze SUV je biedt, en benut zijn ruimte optimaal met het Simply Clever interieur. Heel herkenbaar ŠKODA. De KAROQ ís ŠKODA.

Het stedelijke zusje: KAMIQ

Stads-SUV

Stoere looks verpakt in het formaat van een compacte auto: veel beter kun je de KAMIQ niet typeren. De nieuwe cross-over mixt de klassieke voordelen van een SUV – een hoge zit, optimaal zicht, veiligheid en flexibiliteit – met de wendbare rijeigenschappen van een coupé in de compacte klasse. Met moderne assistentie- en infotainmentsystemen, veel ruimte en talloze Simply Clever-functies, is de KAMIQ een echte ŠKODA.

De volledig elektrische ENYAQ iV

Onze elektrische SUV

De ENYAQ iV 80 met een actieradius tot 510 km* is nu bestelbaar. De ENYAQ iV 60 met een actieradius van 390 km* volgt snel met een vanafprijs van € 39.990. De nieuwe ENYAQ iV's komen met een variatie aan optiepakketten en interieur Design selecties. De elektrische SUV heeft een snellaadfunctie waarmee hij binnen maximaal 42 minuten* van 5 naar 80% kan laden. Daarnaast is hij in staat een gewicht van 1.200 kg* te trekken. Een proefrit maken in de ENYAQ iV is mogelijk vanaf begin 2021.

Voordelen van een SUV

Wat is een SUV?

SUV is een afkorting die staat voor Sports Utility Vehicle. Deze auto’s zijn van oorsprong de terreinwagens. Tegenwoordig zijn SUV’s auto’s met het karakter van een terreinwagen met de luxe uitrusting van een personenauto.

Door deze combinatie is de SUV een ideale auto geworden waar rijcomfort, luxe, veiligheid en ruimte samenkomen. SUV’s zijn vaak ruim opgesteld met veel laadruimte en zitplaatsen voor 5 tot 7 personen. Dit maakt de SUV ook geschikt als gezinsauto.