Nieuw design en betere aerodynamica

Škoda staat op het punt om de vierde generatie van de Superb te lanceren, inclusief de veelzijdige Combi en een elegante hatchback. De nieuwe Škoda Superb hatchback heeft in alle richtingen grotere afmetingen aangenomen, terwijl hij tegelijkertijd nog aerodynamischer is geworden. Het design is volledig vernieuwd en omvat een opvallende achthoekige Škoda-grille op het exterieur. Binnenin zijn er opmerkelijke updates, waaronder een groter 13-inch infotainmentdisplay en een stuurkolomgeplaatste versnellingspook. Bovendien is het scala aan aandrijfopties voor de Superb uitgebreid, waaronder ook een mild-hybridevariant.

Groter en gestroomlijnder

De nieuwe Superb hatchback is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, met een toename van 43 millimeter in lengte tot 4.912 millimeter en een hoogtetoename van twaalf millimeter tot 1.481 millimeter. Hierdoor is er meer hoofdruimte beschikbaar voor zowel de voorste als achterste passagiers. Bovendien is de bagageruimte vergroot tot 645 liter, waardoor de vierde generatie Superb zowel praktisch als elegant is. De breedte en wielbasis blijven onveranderd. Aan de buitenkant valt de nieuwste Škoda op door zijn herkenbare designtaal, die niet alleen zorgt voor een robuust uiterlijk, maar ook voor een lage luchtweerstand met een Cw-waarde van 0,24. Dit wordt bereikt door zorgvuldige aanpassingen aan de daklijn, buitenspiegels en het toevoegen van luchtinlaten, waardoor dit de meest aerodynamische Superb ooit is.

Škoda Smart Dials

Het geheel vernieuwde interieur van de Superb is nu uitgerust met een opvallend vrijstaand centraal display met een royaal schermformaat van 13 inch. Dit scherm wordt aangevuld met een primeur voor Škoda's grootste model, namelijk een head-up display, evenals de nieuwe Škoda Smart Dials. Deze Smart Dials bestaan uit drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm, elk voorzien van een compact digitaal display. Deze handige Smart Dials bieden snelle en moeiteloze toegang tot veelgebruikte functies, zoals stoelverwarming en volumebediening.

De middenconsole is nu ruimer en heeft een strakker ontwerp, omdat de versnellingspook nu direct aan de stuurkolom is geplaatst. De traditionele uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style zijn vervangen door nieuwe opties: Essence en Selection, aangevuld met de versies Sportline en Laurin & Klement. Elk van deze uitvoeringen heeft een uniek interieurontwerp dat bij hun specifieke karakter past.

Škoda Superb met mild-hybridetechnologie

De gloednieuwe Superb hatchback introduceert voor het eerst milde hybride technologie. In het instapmodel met 110 kW/150 pk en een 1.5 TSI viercilinder benzinemotor wordt een 48V startgenerator en een 48V lithium-ion batterij toegevoegd. Hierdoor wordt energierecuperatie mogelijk tijdens het remmen, waarbij de teruggewonnen energie wordt opgeslagen in de batterij. Deze energie kan vervolgens worden ingezet om de verbrandingsmotor te ondersteunen met een elektrische vermogensboost of om de auto te laten uitrollen terwijl de motor volledig is uitgeschakeld. Opmerkelijk is dat Škoda voor het eerst een 7-traps DSG-automaat als standaardoptie aanbiedt. Wat de motorprestaties betreft, voldoet de nieuwe Superb hatchback aan de Euro 6d-emissienorm.

Blijf op de hoogte van alles over de vierde generatie Škoda Superb

Geef hier aan vanuit welke van onze Škoda-vestigingen je graag op de hoogte gehouden wilt worden.*