Lagere vanafprijs voor nieuwe Polo

Snel naar:
  • Nieuwe looks en Digital Cockpit voor alle uitvoeringen 
  • Al standaard vanaf Life: Level 2 autonoom rijden met IQ. DRIVE Travel Assist
  • Rijkere standaarduitrusting voor een scherpere vanafprijs van € 19.990*

De nieuwe Polo is vanaf vandaag te bestellen. Het succesnummer van Volkswagen heeft voortaan standaard meer aan boord, zoals Lane Assist, LED-verlichting en een Digital Cockpit. Hij maakt bovendien indruk met zijn vernieuwde design en geavanceerde technologie, waaronder IQ. DRIVE Travel Assist voor gedeeltelijk geautomatiseerd rijden. De vanafprijs van de nieuwe en fors rijker uitgeruste Polo is bijna € 2.000 lager dan voorheen. De compacte Volkswagen is nu te bestellen vanaf € 19.990*.

De nieuwe Polo is direct te herkennen aan zijn gerestylde front en de LED-verlichting rondom, die aan de achterzijde nu doorloopt tot in de achterklep. De IQ. LIGHT matrix LED-koplampen (standaard op Style, R-Line Business+ en GTI) zijn met elkaar verbonden door een karakteristieke LED-lichtstrip. Met zijn nieuwe technologieën legt de Polo de lat wederom hoger in zijn segment. Uitzonderlijk in deze klasse is het IQ. DRIVE Travel Assist waarmee de Polo gedeeltelijk geautomatiseerd kan rijden (inbegrepen vanaf uitrustingsniveau Life). Lane Assist, Emergency Braking Front Assist en City Emergency Braking zijn nu ook standaard. 

Next level infotainment

Qua connectiviteit en infotainment verlegt de nieuwe Polo opnieuw de grenzen. Het ‘Ready to Discover’-infotainmentsysteem maakt het mogelijk om de navigatiefunctie na aanschaf ‘on demand’ te activeren. Navigatie is standaard op het ‘Discover Media’-systeem met 8,0 inch display en ‘Discover Pro’ (9,2 inch display). Vanaf ‘Ready to Discover’ is altijd 'Streaming & Internet' standaard. Hiermee is de Polo 24/7 verbonden met het internet voor toegang tot allerlei digitale diensten.

Vijf uitvoeringen en speciale Business-modellen

De nieuwe Polo is leverbaar in de uitvoeringen Polo, Life, Style, R-Line en GTI. Speciaal voor zakelijke rijders zijn er luxe Business-modellen beschikbaar. De basisuitvoering (Polo) biedt standaard al het volledig digitale instrumentenpaneel (Digital Cockpit), het multimediasysteem ‘Composition’ met touchscreen, Telefoonvoorbereiding, We Connect Plus (inclusief abonnement voor 12 maanden), Lane Assist, LED-koplampen, Climatic airconditioning en elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels.

Populaire Life-uitvoering: meer voor minder

De voorheen meest verkochte uitvoering, de Comfortline, heet voortaan Life en is meteen ook luxer uitgerust. De Life heeft onder meer het IQ.Drive-pakket (Travel Assist en Adaptive Cruise Control), App-Connect smartphone integratie, ‘Essex’ lichtmetalen velgen, een regensensor en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Deze extra uitrusting van de Life wordt tegen een aantrekkelijke meerprijs geleverd, het klantvoordeel bedraagt € 1.850.

De zeer luxe Style is aanvullend voorzien van onder meer het multimediasysteem ‘Ready to Discover’, IQ.Light LED Matrix-koplampen, Climatronic automatische airco, Park Distance Control en sfeerverlichting. De R-Line biedt alle luxe van de Life en voegt daar de geliefde R-Line exterieur- én interieurstyling aan toe. De specificaties van de GTI worden binnenkort vrijgegeven.

Business-versies voor zakelijke rijder

De Business-modellen zijn gebaseerd op de luxe Life en sportief-luxe R-Line. In beide gevallen betekent dat - tegen een aantrekkelijke meerprijs - onder meer het navigatiesysteem ‘Discover Media’ met 20,3 cm touchscreen en Streaming & Internet, een draadloze telefoonoplader, verwarmbare voorstoelen en een diefstalalarm. 

Nu te bestellen, vanaf september bij Wealr

De nieuwe Polo debuteert met een keuze uit drie driecilinder benzinemotoren met vermogens van 59 kW/80 pk, 70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk. De zeventraps DSG-automaat is standaard bij deze 1.0 TSI met 110 pk en optioneel op de uitvoeringen met 95 pk. De nieuwste versie van de Polo is te bestellen vanaf € 19.990*. De eerste exemplaren arriveren naar verwachting vanaf medio september bij de Nederlandse dealers. De specificaties en prijzen van de GTI worden in een later stadium bekend gemaakt.

De nieuwe Polo is hier online te configureren.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.