De nieuwe Polo bij Wealer

Innovatiever. Digitaler. Zoveel meer Polo.

Bekijk snel

Zoveel meer

Wie zegt dat een compacte auto niet groots kan zijn? Ontdek de nieuwe Polo: innovatiever, digitaler en veiliger dan ooit. Met standaard handige features als LED-verlichting, Digital Cockpit en digitaal radiosysteem. De nieuwe Polo is zoveel meer.

Uniek uiterlijk, typisch Polo

Met z’n compacte formaat en opvallende accenten straalt de Polo overal waar hij rijdt. De meest opvallende feature? Dat is de voorkant, met de optionele LED-lichtstrip die de Matrix LED-koplampen verbindt. En kijk je wat dichterbij, dan zie je ook stijlvolle chromen details en de mistverlichting. Wat is jouw favoriete detail?

Standaard alles wat je wil

De nieuwe Polo heeft een hoop features die gewoon standaard op je auto zitten. Zoals de Digital Cockpit, airconditioning en het radiosysteem met DAB+. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest, krijg je natuurlijk nog veel meer dan dat. Zoals interieurverlichting of een panoramadak. Zo laat je niet alleen het zonlicht binnen, maar heb je ook een prachtig zicht als je omhoog kijkt - nou ja, je medepassagiers dan.

De nieuwe Polo GTI. Snel. Mooi. Meer

Maak je klaar voor het snelle broertje van de Polo: de GTI. Voor wie snel wil gaan, maar ook van aandacht houdt. Klaar voor een portie g-kracht? Gordel om en gaan.

Laat je versteld staan

Schijn feller dan de rest, met de innovatieve IQ.LIGHT LED Matrix koplampverlichting op je Polo. De technologie zorgt er niet alleen voor dat je extra goed zichtbaar bent, maar ook dat je grootlicht automatisch uitgaat wanneer er tegenliggers aankomen. Ook de achterkant van je Polo staat in de schijnwerpers. Daar vind je namelijk de optionele LED-achterlichten met geanimeerde remlichten en geïntegreerde dynamische knipperlichten. Met een vloeiende beweging ziet iedereen waar jij naartoe gaat.

Op de hoogte in een oogopslag

Achter het stuur van de nieuwe Polo vind je de Digital Cockpit van 20,5 centimeter. Hier zie je onder andere je snelheid en kilometerstand. Wil je nog meer? Dan kies je voor de Digital Cockpit Pro. Die is met 26 cm nét iets groter en volledig aanpasbaar naar jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de routebeschrijving of extra informatie van assistentiesystemen weergeven.

2104-volkswagen-polo-031.jpg

Non-stop entertainment

Het Composition radiosysteem met een scherm van 16,5 centimeter is de basis voor jouw entertainment in de Polo. En met het optionele Discover Media navigatiesysteem inclusief Streaming & Internet ben je onderweg altijd verbonden met het internet. Dus of je nu live muziek wil luisteren of je favoriete podcast, het kan allemaal. En je bedient al die systemen gewoon met je stem: van de radio afspelen en je vrienden bellen tot je bestemming invoeren.

Een extra blik op de weg

Rijden wordt extra comfortabel met de hulp van je slimme assistenten. Zo zorgt Lane Assist dat je altijd binnen de lijntjes rijdt. Optioneel vind je ook IQ.DRIVE Travel Assist op je Polo en combineer je nog veel meer systemen. Zoals Adaptive Cruise Control, die je snelheid gelijk houdt en zorgt dat je afstand houdt van het verkeer voor je. Of wat dacht je van Side Assist, waarmee je een seintje krijgt als iemand zich in je dode hoek bevindt?

De nieuwe standaard

De Polo wordt leverbaar in de uitvoeringen Polo, Life, Style, R-Line en GTI. Een highlight is de Digital Cockpit. Dit digitale instrumentenpaneel met 8,0 inch display is voortaan standaard voor alle versies. Verder personaliseren kan bijvoorbeeld met een panoramisch schuif-/kanteldak, het high-end geluidssysteem Beats, keyless Access, een trekhaak en een sportonderstel. Daarnaast zijn er vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar.

Met de veiligheid is het als vanouds dik voor elkaar. Elke nieuwe Polo beschikt bijvoorbeeld over een multifunctioneel stuur (om de handen op het stuur en de ogen op de weg te houden), een ‘center airbag’ tussen bestuurder en passagier en een nieuwe gordelspanner voor extra bescherming van het bekken.

De efficiënte kracht van TSI

De vernieuwde Polo debuteert met een keuze uit drie moderne driecilinder benzinemotoren met vermogens van 59 kW/80 pk, 70 kW/95 pk en 81 kW/110 pk. De krachtigste versie wordt standaard geleverd in combinatie met de zeventraps DSG-automaat.

De vernieuwde Polo wordt in september op de Nederlandse markt verwacht. In aanloop naar de marktintroductie maakt Volkswagen de exacte specificaties en prijzen bekend.