Schermafbeelding 2022-09-05 om 12.19.23.png

APK keuring

Gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt

Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt

Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt

Plan je voor jouw bus een APK in combinatie met een onderhoudsbeurt, dan is de APK bij Volkswagen Bedrijfswagens altijd gratis. Je betaalt dan in plaats van € 30 ⁠voor een losse all-in APK alleen nog de wettelijke afmeldkosten van € 4,55.

Waarom is een APK verplicht?
De APK (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak jouw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van jouw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.

Wat wordt er gekeurd bij de APK keuring?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat jouw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit een keuring van:

  • Remmen
  • Werking van de gordels
  • Schokdempers
  • Banden
  • Verlichting 
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Uitstoot van uitlaatgassen

Tip

Je kunt jouw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende apk-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd.

Service rondom APK

1. Plan een afspraak bij de dichtsbijzijnde dealer

Je maakt online, telefonisch of aan de balie een afspraak. Je kunt bijna altijd binnen een week terecht.

2. Breng de auto voor apk of laat hem door ons ophalen

Je kunt gebruikmaken van de haal- & brengservice van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo brengen wij je bijvoorbeeld graag naar jouw bestemming in de buurt, nadat je jouw auto bij ons heeft afgeleverd voor onderhoud of reparatie. Of we halen jouw auto bij je op en leveren deze weer bij je af. Je kunt jouw voorkeur opgeven als je een afspraak maakt. Uiteraard is ook vervangend vervoer mogelijk.

3. De APK keuring wordt uitgevoerd

Mocht de bedrijfswagen niet geheel door de keuring komen, dan nemen wij contact met je op om het herstel en eventuele gebreken te bespreken. Na de keuring wordt je bedrijfswagen door de dealer afgemeld in de officiële systemen van de RDW en ontvang je een nieuw keuringsrapport.

4. Je haalt jouw bedrijfswagen op of wij brengen hem langs op het afgesproken tijdstip

Zónder verrassingen achteraf. je betaalt de overeengekomen prijs (bij onderhoud gratis) en neemt de auto mét het keuringsrapport weer mee.

Plan nu je afspraak online in.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut.
Kies het gewenste moment voor jou en je onderneming!

Veelgestelde vragen over APK

Geen probleem. Doordat wij de gegevens online controleren, is het tonen van een fysiek kentekenbewijs (pasje of papier) niet nodig bij de apk.

Bij iedere apk horen de afmeldkosten van € 4,55 bij het RDW (vergelijkbaar met leges). Bij apk in combinatie met onderhoud betaal je deze afmeldkosten apart, bij een losse apk van € 30,- excl. btw zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs. In dat geval is all-in € 30,- ook echt € 30,-. Verdere kosten zijn er niet, behalve als er reparaties nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen. Deze stemmen wij altijd van tevoren met je af.

Als jouw voertuig al eerder is gekeurd, dan kun je de vervaldatum van de apk-keuring hier bekijken. Je kunt ook het keuringsrapport checken.

Als jouw voertuig nog niet eerder is gekeurd, kun je in dit schema zien wanneer jouw voertuig voor het eerst een apk nodig heeft. Je leest hier ook af hoe vaak je jouw voertuig moet laten keuren.