Web Ready JPG-Service Motifs - Brakes 17 - JPG - 4_3 (1)

Volkswagen Economy Service

15% voordeel voor Volkswagens van 5 jaar of ouder

Omdat je zeker wilt weten dat je Volkswagen in goede handen is, breng je ’m naar de Volkswagen dealer. Ook als hij 5 jaar of ouder is. Het mooie daarvan: je krijgt een voordeel van 15% op onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten*. Dit noemen we Economy Service. Alles volgens fabrieksvoorschrift, met het juiste gereedschap en originele Volkswagen onderdelen. Zo blijft de restwaarde van je auto optimaal. En kun je nog jaren op ’m rekenen.

7 Redenen om naar Wealer te gaan

 1. Altijd een offerte vooraf, geen verassingen achteraf.
 2. Gratis pechhulp in Europa. Dag en nacht.
 3. Kleine reparaties direct klaar. Zonder afspraak.
 4. Altijd gebruik van originele goederen.
 5. Altijd vervangend vervoer beschikbaar.
 6. 4 jaar garantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden.
 7. Gekwalificeerde technici.

Veelgestelde vragen

15% voordeel. Hoe zit dat?
Voor oudere Volkswagen modellen geldt dat de Volkswagen dealer minder hoeft te investeren in werkplaatsapparatuur en opleiding. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Economy Parts, dit zijn originele Volkswagen onderdelen die speciaal ontwikkeld zijn voor modellen vanaf 5 jaar en ouder. Kortom: je profiteert van jarenlange ervaring.

De boordcomputer van je Volkswagen geeft altijd ruim van tevoren aan wanneer het tijd is voor onderhoud. We adviseren om dan een afspraak in te plannen bij de Volkswagen dealer. Welk type onderhoud je Volkswagen nodig heeft is afhankelijk van het model en leeftijd van de auto. Over het algemeen geldt dat modellen van vóór 2013 iedere 2 jaar of na maximaal 30.000 km een onderhoudsbeurt nodig hebben. Voor een aantal modellen, zoals Fox, Lupo, up! en GTE-modellen, geldt 1 jaar of na maximaal 15.000 km. Modellen vanaf 2013 hebben twee aparte onderhoudsmomenten, een service-inspectie en een olieservice. Gemiddeld genomen is de service-inspectie elk jaar of na maximaal 30.000 km en de olieservice elke twee jaar of na maximaal 30.000 km.

Toegegeven: in sommige gevallen wel. Maar vaak is goedkoop, duurkoop. De monteurs van Volkswagen zijn speciaal getraind en kennen je Volkswagen dankzij jarenlange ervaring door en door. Ook hebben ze altijd de laatste software-updates en het voorgeschreven gereedschap tot hun beschikking, en werken ze met originele Volkswagen onderdelen. Zo blijft de veiligheid en kwaliteit gewaarborgd, iets wat wij het belangrijkste vinden. Daarnaast profiteer je met Economy Service ook van gratis pechhulp in bijna heel Europa en 4 jaar garantie uitgevoerde werkzaamheden en onderdelen. Ook services zoals APK of een band vervangen is de Volkswagen dealer vaak goedkoper dan een fastfitter of universeel autobedrijf. Dus duurder? Het is maar hoe je het bekijkt.

De monteurs van Volkswagen zijn speciaal getraind, zodat ze jouw Volkswagen door en door kennen. Ook hebben ze het juiste gereedschap om je Volkswagen snel en vakkundig onder handen te nemen. Alles gaat volgens fabrieksvoorschrift en met originele Volkswagen onderdelen. Zo blijft de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd. Daarnaast komt er in het serviceboekje de stempel van de officiële Volkswagen dealer, een dikke plus voor de restwaarde.

Zodra je Volkswagen onderhoud heeft gehad bij de Volkswagen dealer, dus volgens fabrieksvoorschrift, kun je gebruikmaken van je gratis pechhulp binnen Europa. Je hebt dus geen abonnement op een andere pechhulpdienst meer nodig. Dat scheelt je al gauw € 100 per jaar. Heb je pech? Dan komt de Volkswagen dealer je helpen of schakelen we de ANWB in. We zorgen dat je altijd binnen 2 uur weer mobiel bent. Als het nodig is, krijg je een vervangende auto die je 3 dagen kosteloos mag gebruiken.

Ja. Er is altijd vervangend vervoer beschikbaar. Een vervangende auto tegen scherpe tarieven of een gratis leenfiets. Geef bij inplannen van de werkplaatsafspraak aan welk vervangend vervoer je voorkeur heeft.

Jazeker. Uiteraard kan dit tegelijk. De APK is dan zelfs gratis. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35. Je kunt de APK al twee maanden voor de vervaldatum laten uitvoeren.

Dit is afhankelijk van het model Volkswagen en het type motor. Voor benzine- en dieselmotoren wordt bij een Long Life-onderhoudsbeurt het volgende uitgevoerd:

 • Vervangen van de motorolie en oliefilter
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle van banden en bandenprofiel
 • Controle van verlichting, inclusief afstellen
 • Controle van de motor en uitlaatsysteem op lekkages
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren
 • Testen van de accu
 • Controle op beschikbare software-updates
 • Controleren en bijvullen van de vloeistoffen

Volkswagen Economy Service biedt voor alle Volkswagen modellen, vanaf 5 jaar en ouder een voordeel van 15% op al het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud. Dit voordeel gaat 5 jaar na datum eerste toelating in (datum achter de B op de kentekencard). De volgende werkzaamheden vallen onder Economy Service: Longlife-, grote- of kleine onderhoudsservice, alle olie- en (aanvullende) inspectie services en vervangingen zoals olie-, lucht-, interieur- en brandstoffilters (diesel) en bougies (benzine). Reparaties en vervanging slijtagedelen, zoals bijvoorbeeld riemen, ruitenwissers en remdelen vallen niet onder deze service. Airco Service heeft al aparte tariefstellingen voor oudere auto’s en valt daarmee ook buiten Economy Service. Alle prijzen en tarieven die hier worden genoemd, zijn adviesprijzen en geadviseerde tarieven. De dealer of servicepartner kan hier naar eigen inzicht van afwijken.

Elke Volkswagen die volgens fabrieksvoorschrift in onderhoud is bij een Volkswagen-dealer heeft 24 uur per dag recht op gratis Volkswagen Mobiliteitservice binnen Europa.

*Volkswagen Economy Service biedt voor alle Volkswagen modellen, van 5 jaar en ouder een voordeel van 15% op al het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten. Dit voordeel gaat 5 jaar na datum eerste toelating in (datum achter de B op de kentekencard). De volgende werkzaamheden vallen onder Volkswagen Economy Service: Longlife-, Groot- of Kleine onderhoudsservice, alle olie- en (aanvullende) inspectie services, vervangingen zoals olie-, lucht-, interieur- en brandstoffilters (diesel) en bougies (benzine) en vervanging van remmen, distributieriemen, multiriemen, accu’s, waterpompen en ruitenwissers. Reparaties en vervanging van overige slijtagedelen vallen niet onder deze service. Aircoservice heeft al aparte tariefstellingen voor oudere auto’s en valt daarmee ook buiten Volkswagen Economy Service. Alle prijzen en tarieven die hier worden genoemd, zijn adviesprijzen en geadviseerde tarieven. De dealer of servicepartner kan hier naar eigen inzicht van afwijken.

Standaard pechhulp
Elke Volkswagen die volgens fabrieksvoorschrift in onderhoud is bij een Volkswagen dealer heeft 24 uur per dag recht op gratis Volkswagen-pechhulp in binnen- en buitenland.