201911-volkswagen-apk-actie-header.jpg

Volkswagen APK Service

✓ Losse APK voor slechts € 40 all-in
✓ Gratis in combinatie met onderhoud

APK-keuring bij Wealer

De Algemeen Periodieke Keuring (APK) is in Nederland een verplichte keuring. Je Volkswagen wordt dan nagekeken op de minimale veiligheids- en milieueisen, zoals verlichting, remmen en banden, en registratie. Alle Volkswagen-dealers zijn erkende RDW-keuringsinstanties die je Volkswagen door-en-door kennen. Hierdoor wordt de APK vakkundig en snel uitgevoerd, zodat je weer snel op weg kunt.

Hoe vaak moet een auto APK-gekeurd worden?

Over het algemeen dient jouw auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Met een verlopen APK riskeer je een boete. Plan daarom de keuring van te voren in. Je kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. Je APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Bekijk hieronder wanneer de APK uitgevoerd moet worden.

Leeftijd VolkswagenBrandstofWanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005Benzine- en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
 Diesel of gasEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005AlleEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK-keuring?

  • Verkeersveiligheid.
    Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu.
    De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie.
    Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.

Tip: combineer je APK met onderhoud

Je kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt je een extra bezoek aan je dealer én bij een servicebeurt is de APK gratis. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,55. Bovendien blijft regelmatig onderhoud het beste recept om je auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.

Wat kost de APK precies?

Bij Volkswagen kost de APK € 40. Daar komt niets meer bij, dus je weet precies waar je aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn, dan nemen we altijd eerst contact met je op om de extra kosten door te nemen.

201911-volkswagen-apk-actie-03.jpg

Zo weer onderweg

De APK duurt gemiddeld een uur. Je kunt er op wachten of met koffie en wifi verder werken. Of kies voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Want bij Volkswagen houden we je graag mobiel.