volkswagen-apk

Volkswagen APK

Algemene periodieke keuring

Sommige dingen in het leven moeten gewoon. Een van die dingen is de APK. De algemene periodieke keuring is nu eenmaal wettelijk verplicht. Niet zonder reden. Het zorgt voor de verhoging van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu. De leeftijd van uw auto en de brandstofsoort bepalen de regelmaat. Wanneer moet u weer langs?

Wealer denkt met u mee

Het maakt niet uit hoe goed iemand zijn tijd heeft ingedeeld: de termijnen voor de wettelijk voorgeschreven APK-keuring en de milieumeting (viergastest of roetmeting) komen altijd ongelegen. Daarom denkt Wealer graag met u mee: u kunt erop rekenen dat u ruim op tijd een APK-herinnering ontvangt. Vervolgens bekommeren wij ons over het gehele keuringsproces. Mocht er onverhoopt een defect worden geconstateerd, Wealer heeft de meeste vervangonderdelen op voorraad liggen. Het voordeel voor u: een snellere keuring. Wanneer uw Audi gekeurd dient te worden, kunt u gebruikmaken van de Haal- en Brengservice of Vervangend Vervoer. Dit kun u aangeven in onze online planmodule. 

Wat gebeurt er met uw auto tijdens een APK?

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat dus om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon.

Kan ik wachten op een APK keuring?

Ja, u kunt als u een wachtafspraak maakt wachten op de APK keuring, wel attenderen wij u erop dat indien de RDW een steekproef komt uitvoeren u rekening moet houden met een additionele en vooraf onbekende extra wachttijd tot 1,5 uur. Dit omdat de RDW ons per steekproef controleert of wij ons werk conform de regels van de rijksdienst van het wegverkeer uitvoeren.

Wanneer heb ik recht op een gratis herkeuring?

Als uw auto tijdens de APK keuring bij Wealer wordt afgekeurd, bent u uiteraard vrij om te kiezen waar u de noodzakelijke reparaties wilt laten uitvoeren. Of u recht heeft op onze gratis herkeuring, hangt af van uw keuze:

Kiest u ervoor om de noodzakelijke reparatie(s) bij Wealer te laten uitvoeren? Dan bieden wij u een gratis herkeuring aan.

Kiest u ervoor om de benodigde reparatie(s) zelf of ergens anders uit te laten voeren? Dan vervalt de gratis herkeuring, dit omdat de keuring altijd een moment opname is en wij dan toch uw gehele voertuig opnieuw moeten inspecteren.

Veranderingen in de APK

Sinds 1 januari 2008 zijn de APK-regels veranderd. Auto’s met benzine- en/of elektromotor en toegelaten na 1 januari 2005 hoeven minder vaak terug te komen voor een APK dan auto’s die op diesel of gas rijden.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren? Als uw Volkswagen al eerder is gekeurd, staat de datum vermeld op het APK-rapport. U kunt ook uw kentekengegevens op de website van het RDW invullen