https://aztsmeuqao.cloudimg.io/crop/1440x600/n/https://objectstore.true.nl/webstores:wealer-nl/10/skoda-apk.png?v=1-0

APK ŠKODA

Veilig en zorgeloos op weg

Iedere auto moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Bij Wealer Autogroep is de APK in veel gevallen gratis in combinatie met een jaarlijkse inspectie of grote beurt, waarbij we in dat laatste geval óók uw recht op gratis Mobiliteitsservice verlengen. Zo kunt u weer veilig en zorgeloos op weg!

Wat gebeurt er met uw ŠKODA tijdens een APK?

Tijdens een APK kijkt een APK-keurmeester alle zaken na die ervoor zorgen dat u zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Verder controleert hij de gegevens van het kentekenbewijs. Zonder het kentekenbewijs kan hij uwvoertuig niet afmelden. Vergeet dit dus niet mee te nemen bij een APK.

Wanneer moet ik mijn ŠKODA laten keuren?

Zodra een ŠKODA drie of vier jaar oud is, moet deze de eerste Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Het exacte moment voor een AKP-keuring is afhankelijk van de leeftijd van de auto én de brandstofsoort. Heeft u een dieselmotor, dan is de eerste APK verplicht na 3 jaar, daarna elk jaar. Heeft u een benzinemotor, dan is de eerste APK verplicht na 4 jaar, gevolgd door twee keer om de 2 jaar en daarna elk jaar.

Veranderingen in de APK

Sinds 1 januari 2008 zijn de APK-regels veranderd. Auto’s met benzine- en/of elektromotor en toegelaten na 1 januari 2005 hoeven minder vaak terug te komen voor een APK dan auto’s die op diesel of gas rijden.

Gratis APK en gratis pechhulp

Laat de APK samenlopen met de onderhoudsbeurt van de auto. Het scheelt tijd én geld. Bij een grote beurt, longlife beurt of jaarbeurt is de APK namelijk gratis (exclusief afmeldkosten en milieumeting) en heeft u ook nog eens recht op gratis pechhulp in bijna heel Europa.