bedrijfswagen-apk

APK Bedrijfswagen

APK plannen

Betrouwbaar en goed

De APK-keuring is verplicht voor alle bedrijfswagens van drie jaar of ouder. Als u de APK-keuring laat verrichten door ervaren Volkswagen keurmeesters, weet u zeker dat het betrouwbaar en goed gebeurt. De Volkswagen keurmeesters kennen uw bedrijfswagen immers als geen ander. En met de all-in prijzen komt u niet voor verrassingen te staan.

Uw APK

Hoe vaak u uw Volkswagen bedrijfswagen APK moet laten keuren, is afhankelijk van de datum dat uw Volkswagen voor het eerst op de weg is toegelaten. Personenwagens en lichte bestelwagens op benzine met een bouwjaar vanaf 2005 moeten na drie of vier jaar de eerste APK-keuring ondergaan. Na de eerste keuring moet u uw bedrijfswagen eens per twee jaar laten keuren en na acht jaar weggebruik elk jaar. Auto’s op diesel of LPG krijgen hun eerste APK-keuring na drie jaar en moeten daarna elk jaar worden gekeurd. Auto’s van vóór 2005 moet u elk jaar laten keuren. De APK-plicht geldt niet voor auto’s van vóór 1960.

Kan ik wachten op een APK keuring?

Ja, u kunt als u een wachtafspraak maakt wachten op de APK keuring, wel attenderen wij u erop dat indien de RDW een steekproef komt uitvoeren u rekening moet houden met een additionele en vooraf onbekende extra wachttijd tot 1,5 uur. Dit omdat de RDW ons per steekproef controleert of wij ons werk conform de regels van de rijksdienst van het wegverkeer uitvoeren.

Wanneer heb ik recht op een gratis herkeuring?

Als uw auto tijdens de APK keuring bij Wealer wordt afgekeurd, bent u uiteraard vrij om te kiezen waar u de noodzakelijke reparaties wilt laten uitvoeren. Of u recht heeft op onze gratis herkeuring, hangt af van uw keuze:

Kiest u ervoor om de noodzakelijke reparatie(s) bij Wealer te laten uitvoeren? Dan bieden wij u een gratis herkeuring aan.

Kiest u ervoor om de benodigde reparatie(s) zelf of ergens anders uit te laten voeren? Dan vervalt de gratis herkeuring, dit omdat de keuring altijd een moment opname is en wij dan toch uw gehele voertuig opnieuw moeten inspecteren.