https://aztsmeuqao.cloudimg.io/crop/1440x600/n/https://objectstore.true.nl/webstores:wealer-nl/03/audi-apk.png?v=1-0

Audi APK

Algemene periodieke keuring

et maakt niet uit hoe goed iemand zijn tijd heeft ingedeeld: de termijnen voor de wettelijk voorgeschreven APK-keuring en de milieumeting (viergastest of roetmeting) komen altijd ongelegen. Daarom denkt Wealer graag met u mee: u kunt erop rekenen dat u ruim op tijd een APK-herinnering ontvangt. Vervolgens bekommeren wij ons over het gehele keuringsproces. Mocht er onverhoopt een defect worden geconstateerd, Wealer heeft de meeste vervangonderdelen op voorraad liggen. Het voordeel voor u: een snellere keuring. Wanneer uw Audi gekeurd dient te worden, kunt u gebruikmaken van de Haal- en Brengservice of Vervangend Vervoer. Dit kun u aangeven in onze online planmodule. 

Wat gebeurt er met uw auto tijdens een APK?

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat dus om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon.

Veranderingen in de APK

Sinds 1 januari 2008 zijn de APK-regels veranderd. Auto’s met benzine- en/of elektromotor en toegelaten na 1 januari 2005 hoeven minder vaak terug te komen voor een APK dan auto’s die op diesel of gas rijden.

Kentekencheck

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren? Als uw Audi al eerder is gekeurd, staat de datum vermeld op het APK-rapport. U kunt ook uw kentekengegevens op de website van het RDW invullen. Klik hier voor de kentekencheck.