Škoda Octavia ook als sportieve SPORTLINE

  • Nieuwe stijlvolle modelvariant met zwarte exterieurdetails en sportief ingericht interieur
  • Vanaf de zomer in Nederland bestelbaar als 1.4 TSI iV Plug-in Hybrid
  • Leverbaar met DCC Dynamic Chassis Control en tal van rijhulpsystemen

Škoda breidt de Octavia-range uit met de Octavia SPORTLINE. Deze sportieve uitvoering van de Octavia HATCHBACK en COMBI is te herkennen aan de stijlvolle zwarte exterieurdetails en het sportief gestylde interieur.

Net als de SPORTLINE-versies van overige Škoda-modellen is deze nieuwe, sportieve variant van de Octavia een echte eyecatcher dankzij de in hoogglans zwart uitgevoerde voorspoiler, grille-omlijsting en het Škoda-embleem op de achterklep. De zwarte diffuser in de achterbumper is afgewerkt met een verchroomde sierlijst, terwijl de Octavia HATCHBACK bovendien een zwarte achterspoiler heeft. Standaard staat de Octavia SPORTLINE op zwarte 17 inch Pulsar-velgen. Optioneel zijn zwart-metallic 18 inch Vega-exemplaren en exclusieve hoogglans zwarte 19 inch Taurus-velgen beschikbaar.

Sportstoelen en 3-spaaks sportstuur

Het interieur van de Octavia SPORTLINE is sportief gestyled met een multifunctioneel 3-spaaks sportstuur en sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen die bekleed zijn met ademende ThermoFlux-stoffering. Het stuur is afgewerkt met een SPORTLINE-badge. De nieuwe Octavia SPORTLINE heeft diverse Simply Clever-features aan boord, waaronder een USB-C poort in de binnenspiegel.

Tegen meerprijs is de Octavia SPORTLINE te voorzien DCC Dynamic Chassis Control. Met dit adaptief gedempte onderstel kiest de bestuurder voor extra comfort of juist voor sportieve rijeigenschappen. Een andere optie is Crew Protect Assist, een proactief veiligheidssysteem dat de inzittenden extra beschermt bij een dreigend ongeval. Andere innovatieve veiligheidssystemen zijn Collision Avoidance Assist, Turn Assist en de nieuwe centrale airbag tussen de stoelen voorin.

De SPORTLINE-versies van de Škoda Octavia HATCHBACK en COMBI 1.4 TSI iV Plug-in Hybrid zijn vanaf deze zomer in Nederland bestelbaar. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.