Škoda Museum heropent virtueel de deuren

Begin deze maand ontving het Škoda Museum in Mladá Boleslav de eerste bezoekers sinds het de deuren door de coronapandemie noodgedwongen moest sluiten. Inmiddels is het museum ook virtueel te bezoeken, met een rondleiding langs de permanente en tijdelijke exposities.

Wie nog niet in de gelegenheid was om in fysiek een bezoek te brengen aan het Škoda Museum in Mladá Boleslav, kan nu op de website van het museum een reeks virtuele rondleidingen vinden. Experts van het Škoda Museum nemen de bezoeker digitaal mee langs de verschillende exposities. 

In de videotours EVOLUTION en TRADITION komt de rijke historie van Škoda AUTO uitgebreid aan bod: van de oprichting in 1895 als Laurin & Klement tot de dynamische groei die het merk Škoda sinds 1991 heeft doorgemaakt als onderdeel van de Volkswagen Groep.

De video PRECISION gunt bezoekers een blik achter de schermen van de werkplaats van het museum. Hier worden alle historische voertuigen gerestaureerd die later in het museum te zien zijn. Het historisch archief van Škoda AUTO vormt daarbij een essentiële bron van informatie.

Sinds de oprichting van de onderneming in 1895 heeft Škoda zich altijd gefocust op innovatie. De permanente expositie TECHNOLOGY GALLERY laat aan de hand van enkele voorbeelden – zoals de motor en de koplamp – zien hoe het bedrijf en de producten zich hebben ontwikkeld.

De video IN THE SPIRIT OF ELECTROMOBILITY vertelt het verhaal achter de elektrische voertuigen van Laurin & Klement en Škoda. Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor de CITIGOe iV en de nieuwe Enyaq iV. Ook wordt verteld hoe elektromotoren en batterijen werken. 

Een andere video richt zich op de PROTOTYPE & SPORT CAR COLLECTION, die is ondergebracht in de oude staalgieterij van de fabriek. Speciale aandacht gaat hier uit naar de Škoda 110 SUPER SPORT – die precies vijftig jaar geleden werd onthuld – en de ‘Ferat’ Coupé, die veertig jaar geleden een hoofdrol speelde in de Tsjechische horrorfilm Upir z Feratu (Ferat Vampire).

Later dit jaar verschijnt de video 120 YEARS OF Škoda MOTORSPORT, waarin de sportieve successen van het merk uitgebreid aan bod zullen komen.

De videotours van het Škoda Museum zijn te vinden op de website https://museum.skoda-auto.com/

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.