Škoda licht tipje van de sluier op van vernieuwde Kodiaq

  • Visuele en technische update voor Škoda's succesvolle grote SUV
  • Aanpassingen aan voor- en achterkant, plus opnieuw ontworpen LED-koplampen
  • Vernieuwde Škoda Kodiaq 13 april onthuld

Škoda licht met drie ontwerpschetsen een tipje van de sluier op van de vernieuwde Kodiaq. Met de populaire SUV, die optioneel ook als zevenzitter leverbaar is, startte de Tsjechische autofabrikant in 2016 zijn succesvolle SUV-offensief. Het model krijgt nu een visuele en technische update. De wereldpremière van de vernieuwde Kodiaq vindt plaats op 13 april.

De eerste ontwerpschets toont de nog meer opvallende neus van de vernieuwde Škoda Kodiaq. Naast een opnieuw ontworpen motorkap worden de looks gekenmerkt door een meer rechtopstaande, zeshoekige Škoda-grille met indrukwekkende dubbele lamellen. De koplampen, die smaller zijn dan die van zijn voorganger, vormen samen met de mistlampen eronder een nieuw ‘gezicht’ met vier ogen. Een ander opvallend nieuw kenmerk is de opnieuw ontworpen voorspoiler, met een bredere centrale luchtinlaat en L-vormige sierelementen aan weerszijden. Het inzetstuk is in aluminiumlook uitgevoerd.

De tweede schets geeft een gedetailleerde blik op de nieuw ontworpen koplampen. De twee op elkaar geplaatste LED-modules zijn hier gemakkelijk herkenbaar. De derde schets toont de scherp getekende achterlichten, die net zo slank zijn als de koplampen vóór. Ze hebben de kenmerkende kristallijne structuren die typerend zijn voor het C-ontwerp dat inmiddels bij Škoda hoort, maar dan vlakker.

De Kodiaq was in 2016 het eerste model van de huidige SUV-familie van Škoda, en ook het eerste model met de typische naamgeving met een ‘K’ aan het begin en een ‘Q’ aan het einde. De SUV, die tegen meerprijs leverbaar is met zeven zitplaatsen, is in vijf jaar tijd al meer dan 600.000 keer gebouwd en is nu verkrijgbaar in zestig markten over de gehele wereld.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.