Škoda Enyaq iV: spannend, efficiënt en vooruitstrevend

  • Škoda maakt elektrisch rijden in populair A-SUV segment echt bereikbaar met vanafprijs van € 39.990* voor de 62kWh-uitvoering
  • Eerste productiemodel van Škoda op MEB-basis
  • Achter- of vierwielaandrijving, drie verschillende accupakketten en vijf vermogensniveaus, variërend van 109 tot 225 kW
  • Grote actieradius van maximaal 510 km* (WLTP) en snellaadmogelijkheid tot 125kW
  • Emotionele en dynamische designtaal, opvallende Škoda-grille met optionele verlichting
  • Nieuw Design Selection-concept voor interieur
  • Tot 1.895 exemplaren gelimiteerde Founders Edition eerbetoon aan succesvolle 125-jarige geschiedenis van Škoda

Met de onthulling van de gloednieuwe Enyaq iV zet Škoda de volgende stap in de uitvoering van zijn e-mobilitystrategie. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autofabrikant dat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen Group. De Škoda Enyaq iV biedt keuze uit achter- of vierwielaandrijving en een actieradius die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, met een maximale afstand van 510 km* volgens de WLTP-cyclus, en een grote interieurruimte, een kenmerk van de modellen van dit merk. Škoda blijft zijn emotionele designtaal op consequente wijze doorontwikkelen – zodoende beschikt de nieuwe SUV over een volledig nieuw interieurconcept dat Design Selections biedt in plaats van klassieke afwerkingsniveaus. Een bijzondere highlight is de exclusieve Enyaq iV Founders Edition, die een eerbetoon vormt aan het 125-jarig bestaan van de fabrikant en waarvan de productie is beperkt tot 1.895 stuks.

Thomas Schäfer, Škoda AUTO CEO: “De introductie van de Enyaq iV luidt een nieuw tijdperk in voor Škoda. Dit is onze eerste volledig elektrische auto die gebaseerd is op het MEB-platform. Met de lancering van dit model maken we elektromobiliteit Simply Clever – met een grote actieradius, de mogelijkheid tot snelladen, bedieningsgemak en betaalbare prijzen. De Enyaq iV wordt geproduceerd in Mladá Boleslav, het hart van het Škoda-productienetwerk, waardoor onze hoofdfabriek de enige Europese productiefaciliteit voor MEB-modellen buiten Duitsland is.”

De highlights van de Škoda Enyaq iV in één oogopslag:

Elektrische aandrijflijn: de Enyaq iV beschikt over een geheel nieuw aandrijfconcept, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het modulaire MEB-platform voor de elektrische auto's van de Volkswagen Group te bieden heeft. Het MEB-platform bestaat uit het zogenaamde skateboard-platform, waarbij de accu in de vloer is verwerkt om ruimte te besparen. Drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus variërend van 109 tot 225 kW en achter- of vierwielaandrijving, zorgen er voor dat dit model inspeelt op de zeer uiteenlopende wensen en behoeften van berijders. Met een bereik van maximaal 510 km* volgens de WLTP-cyclus is de Enyaq iV een ideale dagelijkse begeleider. Bovendien kan hij aanhangwagens tot 1.200 kg (maximale hellingshoek 12%) trekken.

Veiligheid: nieuwe assistentiesystemen zijn onder andere de Travel Assist, die nu nog meer functies heeft, en de mogelijkheid om de auto op afstand in te parkeren.

Buitenkant: de designtaal van de Enyaq iV is emotioneel, krachtig en dynamisch. De nieuwe SUV wordt gekenmerkt door perfecte proporties en een buitengewoon ruimteaanbod. De Enyaq iV biedt een vergelijkbare hoeveelheid binnenruimte als een Škoda Kodiaq, hoewel dit model korter is dan een Škoda Octavia. Tegen meerprijs sieren de verlichte Crystal Face – die ook beschikt over een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie – en volledige LED Matrix-koplampen het opvallende front met de grote Škoda-grille. De full LED-achterlichten zijn voorzien van dynamische richtingaanwijzers en hebben ook een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie.

Interieur: de nieuwe designselecties vervangen de klassieke afwerkingsniveaus en zetten een nieuwe standaard voor het interieur. Elke Design Selection - samengesteld door de interieurontwerpers van Škoda - zorgt voor een smaakvol interieur met een uitzonderlijk gevoel van welbevinden en is voorzien van natuurlijke, op duurzame wijze verwerkte en gerecyclede materialen. Een nieuwe, duidelijkere structuur van de beschikbare opties – in de vorm van tien themapakketten en enkele individuele opties – maakt het mogelijk om het model snel en eenvoudig af te stemmen op de smaak van de eigenaar.

Connectiviteit: het centrale display van de Enyaq iV is met 13 inch groter dan dat van elke andere Škoda. Bovendien is de gloednieuwe SUV altijd online en biedt het model slimme connectiviteit. Het opladen van de accu en de airconditioning in het interieur kunnen comfortabel op afstand worden aangestuurd via de Škoda Connect-app.

Simply Clever: speciaal voor elektrische modellen heeft Škoda Simply Clever-oplossingen ontwikkeld, zoals een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel onder de vloer van de bagageruimte. De nieuwe, in twee niveaus ingedeelde middenconsole, biedt veel ruimte. Een slim inzetstuk zorgt ervoor dat de vloer van de bagageruimte netjes en opgeruimd oogt. Bij de Enyaq iV bevindt de traditionele Škoda-ijskrabber zich in de auto – om precies te zijn in de achterklep.

Enyaq iV: maakt elektrisch rijden bereikbaar

Met de Enyaq iV maakt Škoda elektrisch rijden in het populaire A-SUV segment echt bereikbaar, met een vanafprijs van € 39.990* voor het 62kWh instapmodel. Daarmee levert Škoda traditiegetrouw direct een zeer complete auto, die standaard bijvoorbeeld is voorzien van een 13 inch infotainmentdisplay, de mogelijkheid voor DC snelladen tot 50kW (optioneel 100kW op de 62kWh en 125kw op de 82kWh batterijvariant) en standaard 6 jaar onderhoud. De Škoda Enyaq iV is vanaf eind september in Nederland te bestellen, de eerste modellen arriveren in het eerste kwartaal van 2021 bij de Nederlandse Škoda-dealers.

Exclusieve Founders Edition

Naast de reguliere uitvoeringen gaat Škoda de Enyaq iV later volgend jaar tevens als exclusieve en bijzonder rijk uitgeruste Founders Edition leveren. Van deze laatstgenoemde uitvoering zullen 1.895 exemplaren worden gebouwd. Ze vormen een eerbetoon aan de succesvolle geschiedenis van het merk, dat 125 jaar geleden door Václav Laurin en Václav Klement werd opgericht. Deze uitvoeringen worden in 2021 afgeleverd.

Škoda Enyaq iV – overzicht van de technische gegevens*

Afmetingen4.649×1.879×1.616 mm, wielbasis: 2.765 mm
ModelENYAQ 50 iVENYAQ 60 iVENYAQ 80 iVENYAQ 80x iVENYAQ vRS iV
Aandrijflijn4x24x24x24x44x4
Max. Vermogen109 kW132 kW150 kW195 kW225 kW
Max. koppel220 Nm310 Nm310 Nm425 Nm460 Nm
Acceleratie (0–100 km/u)11,4 s8,7 s8,5 s6,9 s6,2 s
Topsnelheid160 km/u160 km/u160 km/u160 km/u180 km/u
Actieradius (WLTP)340 km390 km510 km460 km460 km

*Alle cijfers zijn voorlopig.

Rijden in de Škoda ENYAQ IV?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.skoda.nl.