Škoda Enyaq iV leidt peloton Tour de France

  • Škoda Enyaq iV debuteert als ‘commandowagen’ van Tourbaas Christian Prudhom
  • Tijdens de Tour stelt Škoda thema’s als duurzaamheid en elektrische mobiliteit centraal
  • Škoda: sinds 2004 officieel hoofdpartner van ’s werelds grootste wielerevenement

Vandaag wordt de Škoda Enyaq iV officieel onthuld in Praag. Morgen staat Škoda’s eerste volledig elektrische auto op basis van het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Groep aan de start van de Tour de France. Tourbaas Christian Prudhomme gebruikt de Enyaq iV als ‘commandowagen’ tijdens de etappe tussen Gap en Privas.

De rode Enyaq iV waarin Christian Prudhomme morgen het startschot zal geven voor de Tour-etappe van Gap naar Privas, is voorzien van een panoramisch glazen dak, zes antennes, speciale sirenes, een koelkast en geavanceerde communicatieapparatuur. Daarmee geeft Prudhomme vanuit de auto instructies aan het verkeer tussen de wielrenners, en houdt hij nauw contact met de andere vier auto’s van de wedstrijdleiding. Speciaal voor de Tour de France is de Enyaq iV voorzien van een aangepast onderstel, zodat hij voldoet aan de loodzware eisen die aan een Tour-auto worden gesteld. In deze video is te zien hoe de Enyaq iV werd geprepareerd voor de Ronde van Frankrijk. Meer informatie over de auto is te vinden op WeLoveCycling.com.

Na de 183 kilometer lange etappe van Gap naar Privas verschijnt de Škoda Enyaq iV aan de start van de tijdrit tussen Lure en La Planche des Belles. Ook tijdens de 122 kilometer lange slotetappe van Mantes-la-Jolie naar de Avenue des Champs-Élysées in Parijs, als het peloton inmiddels 21 etappes en 3.470 kilometer heeft afgelegd, komt de Enyaq iV als ‘commandowagen’ weer in actie.

Meer dan 250 Škoda’s in de Tour de France – waarvan 30 met het iV-embleem

De Enyaq iV maakt deel uit van een meer dan 250 auto’s tellende Tour-vloot. Hiervan dragen dertig auto’s – als plug-in hybride of volledig elektrische auto – het iV-submerk. Dit jaar is Škoda voor de 17e keer aan de Tour de France verbonden als officieel hoofdsponsor, en brengt het thema’s als duurzaamheid en elektrische mobiliteit onder de aandacht.

Naast de Tour de France is Škoda ook bij tal van andere wielerevenementen betrokken. Zo ondersteunt het merk onder meer de Vuelta in Spanje, maar ook wedstrijden op nationaal niveau.

Rijden in de Škoda ENYAQ IV?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.