Škoda Enyaq iV ‘Beste Nieuwkomer’ in Zakenauto van het Jaar-verkiezing

  • Jury: “Beste Nieuwkomer van vandaag kon wel eens de Zakenauto van het Jaar 2023 worden”
  • Leasespecialisten positief over Škoda’s eerste elektrische SUV
  • Enyaq iV vanaf het moment van introductie een groot succes

Tijdens de Zakenauto van het Jaar-verkiezing is de Škoda Enyaq iV uitgeroepen tot ‘Beste Nieuwkomer’. Daarmee krijgt de eerste elektrische SUV van Škoda een passende erkenning voor een succesvolle introductie die de Enyaq iV in amper een half jaar tijd in de top van bestverkochte elektrische auto’s van ons land heeft gebracht.

Naast de overkoepelende titel ‘Zakenauto van het Jaar’ bepaalt de vakjury van de verkiezing jaarlijks ook welke auto’s zich aandienen als aanstormend talent. De naam van deze categorie laat aan duidelijkheid niets te wensen over: de Beste Nieuwkomer. Voor het bepalen van kandidaten die voor de titel ‘Beste Nieuwkomer’ in aanmerking komen, kijkt de jury naar nieuwe auto’s die nog niet lang genoeg leverbaar zijn om zich echt in de praktijk te bewijzen. 

“Hoewel de Enyaq iV pas net een half jaar in Nederland op de markt leverbaar is, en daarmee aan die kwalificatie voldoet, heeft hij zich qua populariteit echter al ruimschoots bewezen,” verklaart Tjeerd Tuitel, algemeen directeur van Škoda Nederland. “In amper zes maanden tijd en tot en met eind september hebben we al 3.602 ENYAQs iV geregistreerd, waarmee onze eerste elektrische SUV een enorm verkoopsucces is. De onderscheiding ‘Beste Nieuwkomer’ is voor ons daarmee een passende erkenning waar we erg trots op zijn.”

“Enyaq iV scoort consequent hoog”

“De Beste Nieuwkomer van vandaag kon wel eens de Zakenauto van het Jaar 2023 worden,” verklaart Remco Nieuwenbroek, voorzitter van de Zakenauto van het Jaar vakjury en hoofdredacteur van het organiserende vakblad Automobiel Management. “De Škoda Enyaq iV roept binnen de jury positieve geluiden op. Zeker bij de leasespecialisten, want er komen voor deze Tsjechische EV opmerkelijk veel aanvragen voor een offerte binnen. Hij rijdt plezierig, ziet er strak en kwalitatief goed uit en biedt onderhuids de geavanceerde MEB-techniek van de Volkswagen Groep. Kortom, de Enyaq iV scoort op de door de jury beoordeelde criteria consequent hoog.”

Bereikbare elektrische SUV

Met de Enyaq iV heeft Škoda de elektrische SUV bereikbaar gemaakt voor een breed publiek. Veel consumenten die op zoek zijn naar de combinatie van elektrische aandrijving, ruimte, looks en veelzijdigheid vinden die in de Enyaq iV. Andere sterke punten die bepalend zijn voor het succes van het model in ons land zijn de zeer goede restwaarde, het onderhoud tot zelfs zes jaar dat in de aanschafprijs is inbegrepen en daarmee in lijn de zeer scherpe leasetarieven.

De Skoda Enyaq iV is al te rijden vanaf € 42.180*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.