Škoda Enyaq iV bekroond met Red Dot Award

  • Elektrische Enyaq iV imponeert jury met expressief, krachtig design

Škoda heeft een prestigieuze Red Dot Award gewonnen voor de 100% elektrische Enyaq iV. De emissievrije SUV overtuigde de internationale jury van experts met zijn expressieve, krachtige designtaal. De Škoda Enyaq iV staat nu bij Wealer in de showroom! Kom hem zelf ervaren.

De gedurfde designfilosofie van de Enyaq iV komt tot uiting in zijn uitgebalanceerde verhoudingen, scherpe lijnen en kenmerkende grille. Škoda levert deze eerste elektrische SUV tegen meerprijs ook met de Crystal Face, die bestaat uit 131 LED’s die het rooster van de grille verlichten. De Crystal Face wordt gecombineerd met de geanimeerde Coming/Leaving Home-functie. De full LED-achterlichten van de elektrische SUV ronden zijn prijswinnende uiterlijk af. Ook die zijn voorzien van dynamische richtingaanwijzers en hebben eveneens een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie.

Vanbinnen stelt de Enyaq iV eveneens nieuwe normen en scoorde hij bij de jury punten voor zijn extreem ruime interieur. De ruimte die hij biedt, komt overeen met die van de Kodiaq, ondanks dat de elektrische SUV korter is dan de compacte Octavia. Design Selections, die zorgen voor een smaakvol interieur, vervangen de traditionele uitrustingslijnen. ‘Loft’ is bijvoorbeeld geïnspireerd door familieappartementen, ‘Lodge’ wordt gekenmerkt door bijzonder duurzame materialen en ‘Lounge’ combineert verfijning en exclusiviteit. Op het gebied van connectiviteit biedt het SUV-model een 13 inch infotainmentdisplay en een head-up display inclusief augmented reality; de MyŠkoda-app maakt parkeren op afstand mogelijk. Een actieradius tot meer dan 520 kilometer** volgens de WLTP-cyclus maakt de Enyaq iV perfect geschikt voor dagelijks emissievrij gebruik.

De elektrische Škoda Enyaq iV – met een vanaf prijs van € 40.780* – staat bij ons in de showroom.

7.800 inzendingen uit zo’n 60 landen

De Red Dot Award voor productdesign wordt jaarlijks toegekend aan de allerbeste producten. De internationale jury bestaat uit onafhankelijke vakjournalisten, ontwerpers en designdocenten. Dit jaar hebben de experts tijdens de 66e editie van de Red Dot Awards ongeveer 7.800 ingezonden producten uit zo’n zestig landen individueel getest, besproken en geëvalueerd. Ze hebben bijzondere aandacht besteed aan criteria als innovatie, kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en ecologisch design.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.