Nieuwe Škoda Fabia geeft zijn interieur prijs

  • Vierde generatie Fabia volgt Škoda’s nieuwe interieurconcept
  • Nog meer ruimte, frisse kleuren en technologie uit grotere modellen
  • Wereldpremière nieuwe Škoda Fabia begin mei

Vooruitlopend op de wereldpremière van de nieuwe Fabia - begin mei - licht Škoda alvast een tipje van de sluier van het interieur op. De vierde generatie van de compacte hatchback wordt nog ruimer. Frisse tinten geven het interieur kleur, terwijl technologieën uit de grotere modellen nu ook hun weg naar de nieuwe Fabia hebben gevonden. Het interieurconcept van de Octavia is in de Fabia verder verfijnd en aangevuld met nieuwe elementen.

De nieuwe Škoda Fabia is gebaseerd op het modulaire MQB-A0 platform van de Volkswagen Groep. Daardoor is de nieuwkomer langer en breder dan zijn voorganger, en hebben de passagiers nog meer ruimte. Het symmetrische instrumentenpaneel heeft een ‘zwevend’ centraal beeldscherm, terwijl een gekleurde horizontale sierlijst de breedte van het interieur accentueert. In de kenmerkende lijn onder het beeldscherm is de vorm van de Škoda-grille te herkennen. Nieuw zijn de grote ronde luchtroosters links en rechts, net als de gekleurde elementen in de middenconsole en deurpanelen. Op één van de designschetsen is ook het prominente Fabia-beeldmerk in het instrumentenpaneel goed te zien.

Groot touchscreen als middelpunt

Het centrale ‘zwevende’ beeldscherm domineert het interieur van de nieuwe Fabia. Met het touchscreen kan het moderne infotainmentsysteem, net als tal van andere functies van de auto, eenvoudig worden bediend. De designschets toont de uit de grotere modellen van Škoda bekende Virtual Cockpit - waarvan de vormgeving door de bestuurder is aan te passen - die nu in de Fabia (als optie) debuteert.

De wereldpremière van de nieuwe Škoda Fabia vindt begin mei plaats.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.