KNVB en Volkswagen Bedrijfswagens verduurzamen ‘voetbalverkeer’ met nieuwe samenwerking

  • Volkswagen Bedrijfswagens wordt Duurzame mobiliteitspartner KNVB en Trotse supporter van alle Oranjefans
  • KNVB vernieuwt wagenpark met volledig elektrische Volkswagens ID.3
  • Beide partijen streven naar lagere CO2-uitstoot ‘voetbalverkeer’

De KNVB en Volkswagen Bedrijfswagens zijn een nieuwe samenwerking aangegaan tot in elk geval eind 2023. Volkswagen Bedrijfswagens wordt samen met zustermerk Volkswagen de Duurzame mobiliteitspartner van de Nederlandse voetbalbond en tevens officieel Trotse supporter van alle Oranjefans. De beide Volkswagen-merken en de KNVB streven samen naar een CO2-neutrale toekomst en bundelen de krachten om onder andere het vervoer van sporters en supporters rondom voetbalwedstrijden milieuvriendelijker in te vullen.

Volkswagen (Bedrijfswagens) en de KNVB werkten al eerder - van 2014 tot 2017 - nauw samen, en starten nu een nieuw partnership van tenminste drie jaar, met de intentie om daarna voor onbepaalde tijd met elkaar verder te bouwen aan de doelstellingen. Als onderdeel van de samenwerking gaat de KNVB zijn wagenpark verduurzamen met elektrisch aangedreven, geheel emissievrije Volkswagens.

Beperken reiskilometers via GO-campagne

Daarnaast gaan beide partijen het initiatief GO gezamenlijk verder invullen met mobiliteitsoplossingen die de CO2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden moeten verminderen. Jaarlijks leggen spelers, supporters en familieleden van KNVB amateurclubs in Nederland ruim 566 miljoen reiskilometers af naar wedstrijden, waarvan liefst 238 miljoen autokilometers. Het stimuleren van samen (elektrisch) rijden door voetballers en voetballiefhebbers naar de uitwedstrijden in het amateurvoetbal is één van de speerpunten van dit initiatief.

Supporter van de Oranje-fans

Met de nieuwe samenwerking wordt Volkswagen Bedrijfswagens ook officieel Trotse supporter van alle Oranjefans. Dat houdt in dat het merk rondom wedstrijden van het Nederlands Elftal en de OranjeLeeuwinnen activiteiten voor de Oranjefans gaat verzorgen.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking is Volkswagen als Supporter nauw verbonden aan een aantal grote internationale voetbal-events. Waaronder deze zomer, wanneer voor de heren UEFA Euro2020 plaatsvindt.

“Duurzaamheidsambities sluiten naadloos aan”

“Volkswagen was eerder al jarenlang een zeer gewaardeerde partner van de KNVB,” verklaart Jean Paul Decossaux, directeur commercie van de KNVB. “Gezien de eerdere positieve ervaringen is het extra mooi dat we samen weer aan de slag kunnen. Onze duurzaamheidsambities sluiten daarbij naadloos op elkaar aan. Bovendien waarderen we het nu extra dat we in een tijd waarin er voor iedereen onzekerheden zijn, het vertrouwen in elkaar mogen uitspreken. Samen gaan we naar een mooie tijd toe werken.”

Ook Volkswagen Bedrijfswagens is blij met de hernieuwde samenwerking met de KNVB.“Wij zijn trots om onze naam aan de KNVB te mogen verbinden. Veel van onze klanten en berijders zijn voetbalfan en het is voor ons een mooie kans om via deze samenwerking in aanraking te komen met deze groep. Daarnaast biedt voetbal een mooi podium ons aankomende elektro-offensief te communiceren met onder andere de nieuwe ID.Buzz (marktintroductie in 2022) en onze ‘Way to Zero’, oftewel de weg naar CO2-neutrale mobiliteit onder de aandacht te brengen,” aldus Robert Jan van den Berg, directeur Volkswagen Bedrijfswagens.

Bekendmaking selectie WK-kwalificatiewedstrijden

Daarnaast presenteren we met trots samen met de KNVB de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden op 24, 27 en 30 maart. Bekijk de selectie op deze video

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.