Elektrische auto’s bieden maximale veiligheid

  • Elektrische modellen als de Škoda Enyaq iV zijn net zo veilig als conventionele auto’s
  • Bestuurder en passagiers lopen geen verhoogd risico door elektrische componenten
  • Hulpdiensten worden uitgebreid getraind om met elektrische voertuigen te werken

Eigenaren van elektrische auto’s als de Škoda Enyaq iV hoeven zich in het geheel geen zorgen te maken over hun veiligheid, zo stellen forensische diensten en verzekeringsmaatschappijen na uitgebreid onderzoek. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, brengen de hoogspanningscomponenten van een elektrische auto zoals de Škoda Enyaq iV geen enkel verhoogd risico’s met zich mee. De veiligheid van de inzittenden wordt door geavanceerde sensoren en zekeringen gewaarborgd.

Alle componenten van een elektrische auto zijn optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf, zodat hij veilig in een wasstraat kan worden gereinigd of in een stortbui kan worden opgeladen. Uit aanvullende studies blijkt bovendien dat het risico op brand bij een elektrische auto net zo klein is als bij een auto met een conventionele aandrijflijn. Wellicht zelfs nog kleiner, aangezien een elektrische auto veel minder brandbare vloeistoffen aan boord heeft. Experts achten de kans op spontane ontbranding van de lithium-ion batterij of op explosiegevaar bij een brandend voertuig als uitgesloten.

Veiligheid staat voorop bij plaatsing van batterijen in de auto

Het accupakket van de Škoda Enyaq iV is in het chassis ondergebracht, waar het zeer goed beschermd wordt tegen vervorming. Bij crashtests presteren elektrische auto’s minstens net zo goed als auto’s met een benzine- of dieselmotor. Net diverse andere Škoda-modellen heeft de Enyaq iV van Euro NCAP de hoogste veiligheidswaardering van vijf sterren gekregen. Bij een ongeluk worden de elektrische componenten in slechts enkele milliseconden automatisch ontkoppeld van de batterij. Zo zijn de bestuurder, passagiers, andere slachtoffers en hulpdiensten optimaal beschermd tegen elektrische schokken.

Brandweertraining

Mocht er evengoed brand uitbreken, dan is bij een elektrische auto een andere manier van blussen vereist dan bij een voertuig met een verbrandingsmotor. Škoda AUTO ondersteunt de training van de brandweerlieden en verstrekt specifieke informatie over de techniek van de elektrische auto.

Vanzelfsprekend zijn ook de technici van de Škoda dealerbedrijven zelf - die de Enyaq iV servicen en repareren - alle 100% op kennis, vaardigheden en veiligheid getraind, zodat klanten altijd probleemloos, zonder risico’s en zorgeloos de weg op kunnen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.