Erkend Duurzaam

Wealer ontvangt (opnieuw) certificaat 'Erkend Duurzaam'

Snel naar:

Vol trots mag Wealer mededelen dat alle vestigingen de ‘Erkend Duurzaam’ audit behaald hebben. Deze audit wordt jaarlijks onafhankelijk uitgevoerd door ARN (Auto Reclycling Nederland) en dan wordt Wealer o.a. getoetst op energiebesparing en het scheiden van afval, maar ook op aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel, de maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving en het aanbieden van energiezuinige auto’s. Het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ wordt uitgereikt door IvDM en kan worden gezien als hét duurzaamheidskeurmerk van de branche. 

‘Zeker in de tijd dat de auto’s in de showroom steeds milieuvriendelijker worden zijn wij ook groener gaan denken.’ aldus Marc van der Linden, directeur Wealer Autogroep. Duurzaamheid is inmiddels een begrip dat niet meer weg te denken is uit de samenleving. We worden allemaal geconfronteerd met milieubewuster denken en Wealer wil daar ook zijn steentje aan bijdragen.

Natuurlijk proberen wij ook een goed voorbeeld te geven aan onze klanten om duurzame middelen te gebruiken. Ter aanmoediging heeft bijvoorbeeld elke vestiging de beschikking over een aantal fietsen die ze gratis aan de klanten, die dichtbij wonen, mee kunnen geven als zijnde vervangend vervoer.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.

Wat is Erkend Duurzaam?

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid. De complexe wet- en regelgeving die hiermee gemoeid is, zetten we om in praktische en handzame standaarden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche.

Voor meer informatie over Erkend Duurzaam kunt u terecht op de website.