seat-onderhoud-op-maat

Onderhoud op maat SEAT

Werkplaatsafspraak maken

Veel kilometers

Als veelrijder, dat wil zeggen dat u ongeveer 20.000 kilometer per jaar rijdt, is de Longlife Service (VOI) de beste keus mits uw SEAT geschikt is voor VOI.  

Gemiddeld aantal kilometers

Een gemiddelde automobilist rijdt ongeveer 15.000 kilometer per jaar. Een grote of kleine beurt na een vast aantal kilometers, bijvoorbeeld iedere 15.000 kilometer, is dan de beste optie.

Weinig kilometers

Als u weinig kilometers rijdt, dus jaarlijks minder dan 15.000, maar wel behoefte heeft aan jaarlijkse zekerheid, kan de jaarbeurt een oplossing zijn. Uw auto wordt 1x per jaar gecontroleerd, rekening houdend met uw lage kilometrage. De jaarbeurt is bovendien makkelijk te combineren met de APK, waarop u dan extra korting krijgt.

Grote beurt

De grote beurt gaat, zoals de naam al zegt, een stuk verder dan een kleine. Natuurlijk worden alle vitale functies getest en de vloeistoffen bijgevuld, maar de grote beurt voorziet in meer. De olie wordt ververst en de remmen worden op hun werking getest. Zijn ze goed schoon? Het interieurfilter wordt vervangen en periodiek ook het luchtfilter. Wel zo fris. Daarna volgt de controle van wielen en banden, inclusief de bandenspanning. De motorafstellingen worden nagegaan en indien nodig bijgesteld. Verder inspecteert de monteur accu, uitlaatsysteem, ophanging, schokdempers en koelsysteem. V-snaar, multiriem en distributieriemen worden evenmin over het hoofd gezien. Als finishing touch worden alle scharnieren en sloten gesmeerd. Bij een grote beurt wordt geen detail over het hoofd gezien.

Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden alle vitale onderdelen en functies van de auto – zoals banden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen – nauwkeurig gecontroleerd. Ook worden de lampen bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld, filters vervangen en wordt de olie ververst.

Jaarbeurt

Voor SEAT-rijders die minder dan 15.000 km per jaar rijden is er een jaarbeurt (bij minder dan 15.000 km/jr). Het is namelijk noodzakelijk dat er elk jaar een aantal extra controles uitgevoerd worden.

Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto in optimale conditie verkeerd. De jaarbeurt (bij minder dan 15.000 km/jr) wordt afgewisseld met de grote beurt (30.000 km of 2 jaar).