De nieuwe Polo GTI: next level in sportiviteit

  • GTI-power: 2.0 TSI met 152 kW/207 pk en standaard DSG-automaat
  • Typische GTI-looks met nieuwe hightech accenten; doorlopende LED-strip in grille 
  • Digitaal interieur met standaard Digital Cockpiten 100% connectiviteit 
  • Gedeeltelijk autonoom rijden, next level rijassistentiesystemen

Volkswagen versterkt de nieuwe Polo-range met een oude bekende: de sportieve Polo GTI. De compacte hot hatch biedt volop rijplezier dankzij de 152 kW/207 pk sterke 2.0 TSI turbomotor en het standaard gemonteerde adaptieve onderstel ‘Sport Select’. Het vernieuwde design, met herkenbare GTI-accenten en een opvallende LED-lichtstrip in de grille, weerspiegelt het scherpe karakter van deze iconische ‘pocket rocket’. Daarbij is de nieuwe Polo GTI volledig digitaal én maakt hij gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk.

Het hart van de nieuwe Polo GTI is zijn 2,0-liter TSI. Deze turbo-benzinemotor met dubbele inspuiting (direct en indirect) en elektronische klephoogteverstelling aan de inlaatzijde levert een vermogen van 152 kW/207 pk en een maximumkoppel van liefst 320 Nm in het brede toerengebied tussen 1.500-4.500 tpm. In combinatie met de standaard zeventraps automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling vertaalt zich dat in een acceleratie van 0-100 in 6,5 seconden en een topsnelheid van liefst 240 km/u. Mede dankzij het lage gewicht (1.286 kg) blijft het verbruik beperkt. 

Van ultiem sportief tot zeer efficiënt

Standaard heeft de Polo GTI het adaptieve Sport Select-onderstel. Dit verlaagt de ophanging met nog eens 15 mm ten opzichte van het reguliere sportonderstel. Ook de twee schokdempersettings, een grotere stabilisator vóór en de stuggere afstemming dragen bij aan een nog sportiever rijgevoel. In elke Polo GTI heeft de bestuurder keuze uit de rijstanden Eco, Individual, Normal en Sport. In ‘Sport’ reageren motor, transmissie en onderstel op hun scherpst en is de uitlaatsound extra sportief. Voor maximale efficiency is er de Eco-stand, waarin de Polo GTI met uitgeschakelde motor kan ‘zeilen’. 

Nieuwe stijlelementen, herkenbaar GTI

De nieuwe Polo GTI valt op door hightech designelementen. Standaard zijn bijvoorbeeld IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en een opvallende, doorlopende LED-lichtstrip in de grille. Ook de nieuwe achterlichtunits, die nu tot in de achterklep doorvloeien, maken gebruik van LED-technologie. Dynamische afslagverlichting en een speciale remlichtanimatie zijn hierbij inbegrepen. Deze hightech features smelten perfect samen met bekende GTI-elementen als de honingraatgrille met rode strip, sportief gestylde bumpers, grote luchtinlaten, rode remklauwen en het iconische GTI-logo.

Digitaler dan ooit

Ook vanbinnen is de sportiefste Polo een echte GTI. Eyecatchers zijn de premium sportstoelen met de iconische ruitbekleding, rode stiksels, een multifunctioneel sportstuur en de GTI-tinten zwart, rood, grijs en chroom. Tegelijkertijd is dit sportieve topmodel binnen de nieuwe Polo-range digitaler dan ooit. De GTI is standaard voorzien van Digital Cockpit met een 8-inch scherm; Digital Cockpit Pro met 10,25 inch display is een optie. Smartphones zijn eenvoudig te koppelen (optioneel zelfs draadloos) voor het gebruik van Apple CarPlay en Android Auto. De Polo GTI is leverbaar met de nieuwste infotainmentsystemen. Het Ready2Discover-systeem beschikt al over een 8,0 inch kleurentouchscreen en Discover Pro over een nog groter, 9,2 inch scherm. Met Ready2Discover is het bijvoorbeeld mogelijk om het navigatiesysteem na aankoop van de auto te activeren (feature on demand). Dankzij We Connect is er toegang tot een breed scala aan online diensten. 

IQ.DRIVE voor gedeeltelijk autonoom rijden

De nieuwe Polo GTI is standaard voorzien van het IQ.DRIVE-pakket, met bijvoorbeeld Travel Assist, dat gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk maakt. De Polo GTI houdt dan automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan én blijft daarbij tussen rijbaanmarkeringen, zonder dat de bestuurder hoeft gas te geven, te remmen of te sturen. Wel dient de bestuurder altijd de handen aan het stuur te houden. Het slimme stuurwiel detecteert zelf of dat het geval is.

Assistentie voor veiligheid en comfort

Naast Travel Assist zijn er meer geavanceerde assistentiesystemen leverbaar voor de Polo GTI. Adaptive Cruise Control, Lane Assist en Front Assist met City Emergency Braking maken eveneens deel uit van het standaard IQ.DRIVE-pakket. Aanvullend is er onder meer het optionele Assistance Pakket, inclusief Dodehoeksensor (Side Assist), Proactieve inzittendenbescherming (Pre-Crash) én Parkeerassistent (Park Assist).

De sportieve Polo GTI wordt eind dit jaar in Nederland verwacht. Prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.