https://aztsmeuqao.cloudimg.io/crop/1440x600/n/https://objectstore.true.nl/webstores:wealer-nl/02/bedrijfswagen-onderhoud-2.png?v=1-0

Bedrijfswagen onderhoud

Plan uw onderhoud

Kleine beurt

Bij de kleine beurt worden de vitale componenten van uw Volkswagen Bedrijfswagen gecontroleerd. Motorolie wordt ververst en het oliefilter wordt vervangen. Remmen worden gecontroleerd en vloeistoffen op peil gebracht. De banden worden gecontroleerd en op druk gebracht en de verlichting wordt nagelopen.

Grote beurt

Een grote beurt is een uitgebreide inspectie van uw Volkswagen Bedrijfswagen. De motorolie wordt ververst en het oliefilter vervangen. Bij een bepaald aantal gereden kilometers of na een bepaalde tijd wordt het interieurfilter en/of het luchtfilter ook vervangen. Daarna volgt de controle van wielen en banden, inclusief de bandenspanning en het complete remsysteem. Het motormanagement en de elektrische installatie worden gecontroleerd en indien nodig bijgesteld. Verder worden de accu, uitlaatsysteem, wielophanging, schokdempers en koelsysteem geïnspecteerd. Bovendien horen hier de controle van de multiriem en indien noodzakelijk de distributieriem nog bij. Tot slot worden alle scharnieren en sloten gesmeerd en vloeistoffen bijgevuld.

Jaarbeurt

Deze beurt is een uitkomst wanneer u niet veel kilometers rijdt en uw auto daardoor niet afwisselend toe is aan de kleine beurt gevolgd door de grote beurt. Een jaarbeurt is vrijwel gelijk aan de grote beurt, maar door de lage kilometerstand is het niet nodig alle werkzaamheden van de grote beurt uit te voeren. Dat maakt de jaarbeurt een stuk voordeliger dan de grote beurt, waarbij u bovendien een jaar lang met een veilig gevoel op de weg zit.

Longlife serivce

Ook wel Verlengde Onderhoudsinterval genoemd. Voor de meeste Volkswagen bedrijfswagens van na 2001 zit het onderhoudsadvies even anders in elkaar. Op basis van het rijgedrag beoordeelt de boardcomputer het onderhoudsmoment. Bij gunstig rijgedrag is dat zelfs tot 40.000 kilometer of 2 jaar! Deze VOI gaat verder dan een grote beurt, omdat uw auto weer maximaal 30.000 kilometer of 2 jaar moet kunnen rijden tot de volgende onderhoudsbeurt.