Veilig en warm de winter door.

  • Wealer
Headers_Wintertips.jpg

1. Goede voorbereiding is het halve werk

De winter kan in Nederland van de een op andere dag invallen. Het is dus belangrijk om tijdig te zorgen voor de juiste voorbereiding. Zorg dat u eventuele ongemakken voor bent en niet in de kou hoeft te wachten totdat u geholpen wordt. U kunt hiervoor een wintercheck laten uitvoeren.

Een wintercheck kunt u bij Wealer voor € 19,95 laten uitvoeren door gekwalificeerde monteurs (audi € 19,-). De auto wordt dan op een groot aantal punten gecontroleerd die in de barre, winterse omstandigheden wat extra aandacht verdienen. Denk hierbij aan uw accu, banden, voorruit, verwarming en remschijven.

Plan uw wintercheck makkelijk in via de online planner.

2. De auto zelf preventief behandelen
Denk hierbij aan portierrubbers en portiersloten. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat beiden dichtgevroren zijn. Deze ergernis kunt u gemakkelijk zelf voorkomen. De portierrubbers kunt u bijvoorbeeld behandelen met vaseline of een rubberstick en de portiersloten met kruipolie / siliconenspray. Dit helpt in ieder geval tegen bevriezing.

Lakbeschermer Master Care
Ook kunt u vooraf zorgen dat de lak van uw auto niet beschadigd wordt door het winterse weer. U kunt dit door Wealer laten uitvoeren zodat u auto altijd blijft glinsteren ook na een strenge winter. Er wordt dan een hoogglansbescherming, o.b.v. hars en nanotechnologie, aangebracht. Ideaal om uw auto te beschermen tegen strooizout, zure regen, verkeersvuil, boomsappen etc. Het product biedt u 6 jaar garantie op glans en kleur en carwash gebruik is toegestaan. Vraag voor meer informatie onze Service Adviseurs.

3. Zorg dat u goed zicht heeft.

De verlichting is belangrijk en de ruiten waar u doorheen moet kunnen kijken. Deze tip is onderverdeeld in meerdere rubrieken:

3.1 Verlichting
Het kan voorkomen dat de verlichting plotseling aan vervanging toe is. Het is daarom handig om altijd een reserve lampensetje met de juiste lampjes in de auto te hebben.

3.2 Ijsvrij houden / maken van de ruiten
Het is belangrijk dat alle ruiten ijsvrij zijn. Dit is en blijft een vervelend klusje. Er zijn wel hulpmiddelen voor de markt gebracht zoals de-icer en een anti-vriesdeken voor voorruit. Ontdooi een ruit nooit met warm water want dat is niet goed voor de ruiten en kan scheurtjes in de ruit veroorzaken.

3.3 Beslagen ruiten
Nu heeft u de ruiten eindelijk ijsvrij maar beslaan de ruiten van binnen. Om dit te verhelpen / voorkomen moet u vooral het vocht dat zich in de auto kan bevinden reduceren. Verder is het belangrijk dat u de ramen voor de winter van binnen en buiten goed reinigt met speciale glasreinigers. De airco speelt ook een belangrijke rol in de winter. U kunt bij Wealer een aircocheck laten uitvoeren waardoor u zeker weet dat de airco in de winter ook zijn werk goed doet.

3.4 Ruitenwissers
U moet altijd goed opletten dat de ruitenwissers niet bevroren zijn. Als u ze dan per ongeluk aanzet kan dit ervoor zorgen dat ze inscheuren en irritante strepen veroorzaken. Controleer dit daarom ook altijd voordat u wegrijdt. Een stukje karton onder de ruitenwissers helpt ook. Mochten ze onverhoopt toch kapot gaan dan is het belangrijk dat u ze tijdig laat vervangen want goed zicht is belangrijk. Ruitensproeiervloeistof is ook te verkrijgen in een anti-vries variant. We raden aan deze in de winter te gebruiken.

4. Zorg voor de juiste grip op de weg

We hoeven niemand uit te leggen dat winterbanden veel meer grip hebben in winterse omstandigheden, vooral bij een glad wegdek door sneeuw, ijs of ijzel. Dus is het voor uzelf en voor alle andere weggebruikers wat betreft veiligheid een goede zaak om winterbanden te monteren. Daarnaast is het in veel omringende landen verplicht om winterbanden onder de auto te hebben in de winterperiode. Klik hier voor een actueel overzicht van alle acties op nieuwe en gebruikte bandensets. Onze monteurs staan ook graag voor u klaar om uw banden te wisselen. Kijk op deze pagina voor het maken van een afspraak.

Dit jaar was regionale omroep L1 in Heerlen op bezoek voor meer info over winterbanden:

5. Zorg dat de auto de weg op kan

Stelt u zich voor: U heeft een half uur van uw kostbare tijd besteed aan het ijsvrij maken van de auto. U bent klaar om de weg op te rijden.... en dan begeeft de accu het. In de winter heeft de accu namelijk meer te verduren en is dit een groot risico. Bij de eerder genoemde wintercheck wordt de accu dan ook grondig gecontroleerd en bekijken we samen met u of het nodig is om hem te vervangen.

In de winterperiode raden wij ook aan uw handrem niet te gebruiken maar de auto in de eerste versnelling te zetten. Dit voorkomt dat de handremkabel kan vast vriezen en u dus niet van uw plek komt. Indien een automatische handrem heeft kan deze functie uitgeschakeld worden. Vraag hiervoor een van onze service adviseurs of raadpleeg de handleiding van de auto.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de weg zo bevroren is dat wegrijden niet eens meer mogelijk is. Voor onze klanten hebben we daarom ook een kleine voorraad strooizout ingekocht. Zo kunt u uw eigen oprit / stoep ijsvrij houden.

6. Zorg voor goed gereedschap binnen handbereik

Op het moment dat u toch onverhoopt problemen heeft in de winter is het fijn als u niet te lang in de kou staat. Denk bijvoorbeeld aan een startkabel, een sleepkabel, een gevarendriehoek of een calamiteitenkit (met een verbanddoos, een reflecterend jack etc). Als het niet voor uw eigen auto of voor uzelf is dan kunt u er ook nog anderen mee op weg helpen

Tip: Kijk in de webshops van onze merken voor een breed assortiment aan winteraccessoires.

Shop Audi
Shop Volkswagen
Shop SEAT
Shop SKODA

7. Zorg dat u ook geniet van het mooie winterweer!

De nadelen die de winter heeft op uw auto hebben we nu allemaal besproken maar natuurlijk moet u ook genieten van het mooie winterweer. De winter is namelijk niet alleen maar negatief. Dat kan in Nederland door te sleeën in onze mooie heuvelland maar ook de ski-vakanties staan voor de deur. Skiboxen zijn dan geen overbodige luxe en hier zijn ook verschillende soorten en maten in te verkrijgen voor uw specifieke auto. Vraag in onze vestigingen naar de mogelijkheden en wij helpen u graag.

Met bovenstaande tips hopen wij dat u de winter samen met uw auto probleemloos doorkomt. We hebben om u al 'op weg te helpen' ook al een winterpakketje samengesteld met daarin ruitensproeiervloeistof, een de-icer, een stick ter voorkoming van bevroren rubbers en een ijskrabber.

Bent u geïnteresseerd in de hierboven genoemde artikelen dan kunt u altijd informeren bij een van onze vestigingen. Natuurlijk kunnen wij u op weg helpen met deze producten. Klik hier om al onze lopende acties te bekijken.

Door dit formulier in te vullen gaat u ermee akkoord dat wij contact met u opnemen om uw aanvraag door te nemen. Indien u aanvinkt dat u onze nieuwsbrief wilt ontvangen gaat u ermee akkoord dat u opgenomen wordt in onze mailinglist en (commerciële) nieuwsbrieven van ons ontvangt.