Volkswagen ID.3 bij Wealer

Kies voor een ID.3 uit voorraad en profiteer nog van 8% bijtelling

 • Kopen v.a.

  € 38.990,-

 • Private lease v.a.

  € 649,-*

 • Zakelijke lease v.a.

  € 349,-

 • Bijtelling

  16 %

Volkswagen ID.3

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die je het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. Stap over. Stap in.

Neem nu contact met ons op en plan een proefrit!

Tot 550 kilometer** rijbereik

De ID.3 heeft verschillende accuvarianten met een actieradius van maximaal 550 km**. Zo heb je vrijwel altijd genoeg voor al je dagelijkse ritten naar kantoor, school en afspraken. Je lege accu is binnen 35 minuten alweer voor 80 procent opgeladen (bij een snellader en de 58kWh accu).

Licht met IQ

Altijd perfect zicht, in iedere rijsituatie, onder alle weersomstandigheden. Dat comfort bieden de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen van de ID.3. Die passen zich automatisch en razendsnel aan iedere situatie aan. Zelfs het grootlicht hoef je niet meer zelf te regelen, zodat je nooit per ongeluk tegenliggers verblindt. En, niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit. De ID.3 is standaard uitgevoerd met de slimme IQ.DRIVE features, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Je ziet meer. En vindt sneller je weg

ID.Light 'praat' met je: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light je snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer je van rijbaan moet wisselen. Als je spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op je stem. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de voorruit, direct in je zicht. Zo zie je precies waar je moet afslaan.

Alles onder controle

Zoeken naar de knop om je radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd je ogen op de weg en gebruik je stem om de DAB+ radio, het navigatiesysteem of je telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt je verder. En de ID.3 denkt zelf ook mee. De slimme navigatie onthoudt bestemmingen en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief.

Exterieur

IQ.Light koplampen
Je koplampen passen zich automatisch aan – zelfs het grootlicht gaat vanzelf aan en uit. Zo heb jij altijd perfect zicht, in iedere situatie.

Panoramadak
Laat het licht binnen in je auto, met het grote panoramadak. En terwijl jij rijdt, genieten je passagiers op de achterbank van het uitzicht.

LED 3D-achterlichten
Wanneer je remt, licht een ‘X’ op in het felrode lichtvlak. Veilig? Ja. Stoer? Zeker weten.

Upgrade tot 20 inch
Standaard zitten er stoere 18 inch velgen op je ID.3. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer. Upgraden kan tot en met de optionele 20 inch velgen.

Steunhaak voor de fietsen
Op vakantie met de fietsen? Monteer de steunhaak op je ID.3 en je neemt tot maximaal 55 kg aan gewicht met je mee. Wanneer je ‘m niet nodig hebt, haal je de balk gewoon weer van je auto af.

Zwarte ID.3 details
De gestroomlijnde look en zwarte details zoals het dak en de achterspoiler, zorgen ervoor dat iedereen in één oogopslag weet dat er een ID.3 voorbijrijdt.

Interieur

AR-head-up-display
Met het augmented-reality-head-updisplay zie je alle rij-informatie op je voorruit, direct in je zicht. De pijlen op je ruit geven bijvoorbeeld precies aan waar jij af moet slaan.

Play & Pauze pedalen
De pedalen in Play & Pauze design geven jou alle controle over de ID.3. Indrukken en gaan.

Interieurverlichting in 30 kleuren
Hoe je je ook voelt, met sfeerverlichting in 30 verschillende kleuren is er altijd een kleur die bij je stemming past.

ID.Light
ID.Light wijst je snel en ontspannen de weg. Zo geeft ‘ie met lichtsignalen en knipperende richtingaanwijzers aan wanneer jij van baan moet wisselen.

Navigatiesysteem
Zoeken naar je bestemming? Niet meer nodig. Het slimme navigatiesysteem leidt je naar elke plek en komt met snellere routes als er file staat. En je bedient ‘m gewoon met je stem.

Genoeg ruimte voor al je passagiers
Het ruime interieur van de ID.3 kan je niet ontgaan. We bouwden ‘m op basis van het MEB-platform, waarbij we de platte batterijen verwerkten we in de bodem van de auto.

De uitvoeringen

2105-vw-id3-thumb-03.jpg

ID.3 Pure

Vanaf € 43.990

Range 426Km WLTP**

Standaard op de Pro Edition

 • 58 kWh Pro accu, 150 kW / 204 pk
 • Velgen 18 inch staal
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Navigatiesysteem Discover Pro
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Koplampverlichting LED
 • Automatische airconditioning
 • Getinte zijruiten en achterruit
2105-vw-id3-thumb-05.jpg

ID.3 Pro

Range 426Km WLTP**

Standaard op de Pro

 • 58 kWh Pro accu, 107 kw / 145 pk
 • Velgen 18 inch staal
 • Lane Assist
 • Adaptive Cruise Control
 • Navigatiesysteem Discover Pro
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Koplampverlichting LED
 • Automatische airconditioning

Extra veel ruimte

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Milieubewust rijden

CO2-neutraal rijden begint al bij de productie. Volkswagen AG produceert de ID.3 CO2-neutraal. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, wordt gecompenseerd met klimaatbeschermingsprojecten. Ook worden zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Het doel is zelfs om 97% van de accu te hergebruiken.

Veelgestelde vragen

De vanafprijs van de ID.3 is € 42690 .

De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto. Dit maakt de ID.3 ook zeer geschikt als stadsauto. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er van binnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is de ID.3 leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 55 kg).

Door de elektrische aandrijving heeft de ID.3 geen middentunnel. Samen met de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim ‘open space’-interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter.

Er wordt een steunhaak beschikbaar gesteld voor de ID.3. De maximale kogeldruk zal 55 kilo bedragen. Hiermee kun je een fietsendrager en twee fietsen meenemen. Het is dus niet mogelijk om een caravan of aanhanger mee te nemen. Er is geen dakkoffer beschikbaar voor de ID.3, maar wel een Thule trekhaakbox. Deze box kan gemonteerd worden op de fietsendrager Thule Velospace XT. Houd hierbij rekening met impact op de actieradius.

Op dit moment kun je kiezen tussen ID.3 uitvoeringen met twee verschillende soorten accu’s: een instapmodel met een 45 kWh accu en een actieradius tot 351 km**, of een accu van 58 kWh en een actieradius tot 425 kilometer**. Later dit jaar voegen we het topmodel met een actieradius tot maar liefst 542 km** aan de lijn toe.

Bij de ID.3 met 58 kWh accu rijd je in de praktijk tussen de 300 en 420 kilometer. Het aantal kilometers dat je kan rijden, is onder andere gebaseerd op jouw rijgedrag, de accessoires op de auto, buitentemperatuur, verkeerssituatie en andere omstandigheden.

ID.3

ID.3

* Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 maart 2022. Actietarieven voor de uitvoeringen van de Golf en de basisuitvoering van de Golf Variant zijn alleen geldig op voorraadmodellen. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** In 2022 geldt voor volledig elektrische auto's 16% bijtelling over de eerste € 35.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald.

vHet voordeel van € 3.000 inclusief BTW ontvang je op de genoemde consumentenadviesprijs. Het voordeel is nog niet verwerkt in de genoemde consumentenadviestarieven op de website en in prijslijsten. Met het voordeel wordt ook de fiscale waarde verlaagd ten gunste van o.a. de bijtelling. Het voordeel is niet te combineren met andere acties, zoals Private-Lease, of andere afspraken. Het voordeel ontvang je bij alle erkende Volkswagen-dealers in Nederland en zal verwerkt worden op de verkooporder. De actie is geldig vanaf 1 juli t/m 31 augustus 2023 waarbij de 1B kentekenregistratie binnen deze periode moet plaatsvinden.

sSEPP-Subsidie wordt verstrekt door de overheid, hiervoor kun je mogelijk als particulier in aanmerking komen.