2205-skoda-voorjaarscheck-12.jpeg

Fris het voorjaar in bij Wealer

Ben jij klaar voor het voorjaar?

Maak je ŠKODA klaar voor het voorjaar. We geven advies die je auto van binnen en van buiten volledig klaarmaken voor de lente en de zomer. Bovendien profiteer je tijdelijk van veel voordeel op zomerbanden en een airco onderhoudsbeurt. Zo rijd je helemaal fris en goed voorbereid de zonnige periode tegemoet.

Goed voorbereid op weg

Het voorjaar is weer begonnen en daarom is belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan. Dit is daarom een perfect moment en mogelijkheid om door een basislijst met “to do’s” te gaan om niets te onderschatten. Wij geven je 10 tips waar je aan moet denken om je auto voorjaarsklaar te krijgen.

 

2205-skoda-voorjaarscheck-3.jpeg

Tip 1 Meer grip

Banden zijn de basis van het rijgedrag van je auto. Zij spelen een grote rol in je rijcomfort, rijprestaties en ook je veiligheid onderweg. Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden, is het tijd om je winterbanden te vervangen voor zomerbanden voor meer grip, lager geluidsniveau en lager brandstofverbruik.

 

2205-skoda-voorjaarscheck-4.jpeg

Tip 2 Frisse lucht

Een airco die goed onderhouden is, zorgt ervoor dat je ook frisse lucht in de auto hebt. De airco moet regelmatig worden onderhouden, zodat je altijd frisse en koele lucht hebt wanneer het warmer wordt. Wij adviseren om de airconditioning eens in de drie jaar op lekken en functionaliteit te controleren, het te reinigen, en indien nodig het koelmiddel bij te vullen.

2205-skoda-voorjaarscheck-5.jpeg

Tip 3 Goed zicht

In het voorjaar en in de zomer zul je meer last krijgen van het licht. Om veilig in het voorjaar de weg op te gaan, is goed zicht essentieel. Zorg ervoor dat jouw ruitensproeiervloeistof is bijgevuld, zodat je de ruiten altijd schoon kunt houden van vuil.

2205-skoda-voorjaarscheck-6.jpeg

Tip 4 Voldoende vloeistof

Als bestuurder dien je te controleren of je genoeg motorolie, koelvloeistof en remvloeistof in de auto hebt. In moderne auto's worden onvoldoende hoeveelheden van sommige van deze vloeistoffen gerapporteerd door indicatoren, dus is het voorjaar een perfect moment om dit te controleren. Iedereen kan dit zelf doen, en uw ŠKODA dealer voert deze controle uit tijdens reguliere checks.

2205-skoda-voorjaarscheck-7.jpeg

Tip 5 Spanning

Een batterij is van buiten niet te lezen, hiervoor is een batterijtester nodig. Niet veel mensen hebben deze standaard thuis liggen, daarom is het aan te raden om uw ŠKODA dealer te vragen om de batterij te controleren. Zo weet je gelijk of je de batterij moet opladen of vervangen nu de winter voorbij is. De gemiddelde levensduur van moderne batterijen is vijf tot zes jaar, maar veel hangt af van de omstandigheden waaronder de batterij wordt gebruikt.

2205-skoda-voorjaarscheck-8.jpeg

Tip 6 Lichten

Zien en gezien worden is de belangrijkste regel voor verkeersveiligheid. Elke bestuurder kan zelf herkennen of een licht werkt, maar de controle gaat verder dan alleen een check of hij wel of niet werkt. De diagnostische software die door professionals wordt gebruikt, controleert of de koplamp de straal in de juiste richting en over de juiste afstand werpt. Hierdoor voorkom je dat je het tegemoetkomende verkeer verblindt.

2205-skoda-voorjaarscheck-9.jpeg

Tip 7 Wissers en reinigers

Nog een ogenschijnlijk alledaags iets waar veel mensen pas mee beginnen als er een probleem opduikt. Fluctuerende wintertemperaturen kunnen kleine scheurtjes in de rubberen wisserbladen veroorzaken en het afvegen van een bevroren voorruit kan de nauwkeurigheid van de hechting nadelig beïnvloeden. De lente is daarom een ideaal moment om deze onderdelen te controleren en, indien nodig, te vervangen.

2205-skoda-voorjaarscheck-10.jpeg

Tip 8 Diagnose

Moderne auto's rapporteren alle belangrijke fouten met rode en oranje indicatoren. Wanneer je jouw auto meeneemt voor een service, kan het geen kwaad om het personeel te vragen een storingslogboek af te drukken om je belangrijke gegevens te verstrekken over de toestand van jouw auto, dat wil zeggen informatie die u thuis niet kunt controleren. Meten is weten.

2205-skoda-voorjaarscheck-0.jpeg

Tip 9 APK-status

Een goed servicecentrum moet jouw APK-status controleren als onderdeel van regelmatige onderhoudsinspecties en je waarschuwen wanneer de APK-vervaldatum nadert. Hoe dan ook, de lente is een goed moment om je kenteken te controleren op de APK-keuringsdatum.

2205-skoda-voorjaarscheck-11.jpeg

Tip 10 Remmen en chassis

De remmen en het chassis worden gecontroleerd  als onderdeel van elke reguliere service beurt. Na de winter kunnen de remmen echter verstopt raken door onzuiverheden die worden opgevangen uit de vieze wegen, en ook het chassis heeft mogelijk veel troep en strooizout doorstaan. Kleine beschadigingen die meestal in de winter verschijnen, kunnen uiteindelijk leiden tot roest in de carrosserie. Dus het is het beste om dit op tijd te identificeren.

Zomerbanden nu vanaf €68

Banden zijn de basis van het rijgedrag van je auto. Daarom is de kwaliteit van je zomerbanden van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor je veiligheid onderweg. Is het buiten warmer dan 7 graden? Dan is het tijd om je winterbanden te verruilen voor de zomerbanden. Elke ŠKODA (-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto en de tijd van het jaar. ŠKODA Bandenservice helpt je goed en veilig op weg.

Airco onderhoud vanaf €139

Met een onderhoudsbeurt van je airco ga je fris het voorjaar en de zomer in. Airconditioning doet meer dan je denkt. Zo blijft je auto niet alleen koel, ook voorkomt een airco beslagen ruiten en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. En verhoogt daarmee het rijcomfort. Wist je dat onderhoud aan je airco niet wordt meegenomen in je standaard onderhoud? Daarom adviseren wij om eens per drie jaar airco onderhoud uit te voeren. Zo is jouw airconditioning in topconditie voor het voorjaar.