skoda-bandenservice

Bandenservice Škoda

De perfecte band voor ieder moment

De rijprestaties en veiligheid van je Škoda zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke Škoda(-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. Wealer Autogroep staat klaar met het beste advies!

Wealer Autogroep: jouw bandenspecialist

Banden zijn letterlijk de basis van het rijgedrag van je auto. Wij hebben een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke Škoda en voor elke gebruikerswens hebben wij - het hele jaar door - de passende band in huis óf snel besteld.

Kies op tijd voor winterbanden

In het winterseizoen hebben de weersomstandigheden meer invloed op je rijgedrag. Winterbanden zorgen bij koud weer, regen en sneeuw dankzij het specifieke profiel en hun rubbersamenstelling voor aanzienlijk meer grip dan zomerbanden. Al bij temperaturen onder 7 graden Celsius bewijzen winterbanden hun nut.
 

Bandentips Top 5

  1. Controleer regelmatig de bandenspanning
  2. Meet de profieldiepte. Hierbij is het advies om bij 2 mm de band te vervangen. Vanaf 1.6 mm wordt de band afgekeurd.
  3. Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts één band is afgesleten.
  4. Check geregeld de banden op beschadigingen.
  5. Controleer regelmatig de reserveband.

Controleer regelmatig de bandenspanning

De juiste druk voor je banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die je invult op het display. Voor winterbanden mag je daar 0,2 bar bovenop tellen. 
Controleer de bandenspanning bij een koude band. Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig. Meet de profieldiepte 1,6 mm is het wettelijk minimum van het profiel. Maar een profiel van 3 mm kan al driekwart minder water afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band. 

Vervang je banden op tijd

Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten

‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt vaak op een scheef wiel. Dit kan veroorzaakt zijn doordat het wiel te hard een stoep heeft geraakt. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te lijnen. Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

Controleer regelmatig je reserveband

Ook uit een ongebruikte reserveband kan lucht ontsnappen. Controleer daarom regelmatig de spanning van de reserveband.