Škoda Enyaq iV bestverkochte EV van Nederland

Snel naar:
  • In twee maanden tijd ruim 1.200 elektrische Enyaq iV-modellen de weg op
  • Succesfactoren: krachtige elektrische prestaties, al het goede van een SUV en aantrekkelijke prijzen
  • Enyaq iV SPORTLINE nieuw in het gamma; FIRST EDITIONS nog uit voorraad te rijden

Met de Enyaq iV heeft Škoda de elektrische SUV bereikbaar gemaakt voor een breed publiek, en dat blijkt ook uit de landelijke verkoopcijfers. In april en mei gingen in Nederland al ruim 1.200 Enyaq iV-modellen de weg op. Daarmee is de Enyaq iV zelfs de bestverkochte EV van Nederland tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar.

Nederland is één van de eerste landen waar de Enyaq iV leverbaar is geworden. Sinds 19 april is hij te rijden bij de Škoda-dealers, en direct liep het storm. Veel consumenten die op zoek zijn naar de combinatie van elektrische aandrijving, ruimte, looks en veelzijdigheid vinden die in Škoda’s eerste elektrische SUV. Daar komt nog bij dat de First Edition-modellen van de Enyaq iV met hun complete standaarduitrusting direct uit voorraad te rijden zijn. Andere sterke punten die bepalend zijn voor het succes van het model zijn de zeer goede restwaarde, het onderhoud tot zelfs zes jaar dat in de aanschafprijs is inbegrepen en daarmee in lijn de zeer scherpe leasetarieven.

Dankzij deze combinatie van factoren is de Enyaq iV dit jaar tot dusver direct de bestverkochte elektrisch aangedreven auto van Nederland, ondanks dat hij pas enkele maanden op de markt is. In de maanden april en mei was hij goed voor 1.210 registraties en een marktaandeel van 12% in het EV-segment. 

Sportieve uitbreiding van het gamma

De komst van de nieuwe SPORTLINE-modellen gaat het succes van de Enyaq iV naar verwachting verder versterken. Deze recent gepresenteerde versies combineren de elektrische prestaties van de ruime SUV met sportieve looks, mede dankzij 20 inch lichtmetalen velgen en een verlaagd sportonderstel. In het interieur vallen de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en het driespaaks multifunctionele, met leer beklede sportstuur op. Zowel de Enyaq iV 60 als de Enyaq iV 80 is er in SPORTLINE-trim. 

Laatste Enyaq iV First Editions

De First Edition-modellen, die sterk hebben bijgedragen aan het succes van de Enyaq iV, zijn nog leverbaar zolang de voorraad strekt. Voor € 45.950* staat bijvoorbeeld de Enyaq iV 60 First Edition met een 132 kW/180 pk sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket (actieradius 405 km**) klaar. Hij is zeer compleet met onder meer standaard LED-verlichting, Virtual Cockpit, 20 inch lichtmetalen velgen, 100 kW snellaadmogelijkheid, een achteruitrijcamera, parkeersensoren vóór, het luxe ‘Lodge’-interieur en diverse optiepakketten voor optimaal comfort en maximale veiligheid. De Enyaq iV 80 First Edition en First Edition High zijn nog krachtiger (150 kW/204 pk in combinatie met een 77 kWh-accupakket en een actieradius van 508 km**) en bieden nog meer luxe. En natuurlijk zijn ze snel te rijden. Zakelijke rijders betalen voor deze aantrekkelijke modellen slechts 12% bijtelling over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkooppinformatie skoda.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.