Schetsen onthullen design vernieuwde Škoda Karoq

  • Optische en technologische upgrade voor Škoda’s compacte SUV
  • Meer onderscheidend front en nieuw ontworpen LED-koplampen en achterlichten
  • Digitale wereldpremière vernieuwde Škoda Karoq op 30 november 2021

Škoda heeft twee schetsen vrijgegeven die vooruitblikken op de vernieuwde Karoq. De compacte SUV van Škoda, die in 2017 debuteerde, krijgt een stevige design- en technologie-upgrade. Op 30 november 2021 vindt de digitale wereldpremière van de vernieuwde Karoq plaats.

Eén van de twee designschetsen toont het vernieuwde, nog opvallender front van de opgefriste Karoq. De Škoda-grille is in de breedte gegroeid en heeft nu forse, dubbele lamellen en een nieuw, zeshoekig ontwerp met daaronder een brede luchtinlaat. Ten opzichte van zijn voorganger zijn de koplampen van de vernieuwde Karoq smaller geworden en lopen nu helemaal door tot in de grille. Hun dynamische lijn wordt versterkt door de nieuw-getekende dagrijverlichting die voortaan bestaat uit twee gescheiden elementen. Eronder bevindt zich een tweede lichtunit voor de mistlampen of - voor het topmodel - een aparte LED-module. Dit frontverlichtingsdesign creëert in het donker een herkenbare, vierpits lichtsignatuur.

Herkenbaar Škoda

Op de tweede schets is de vernieuwde achterzijde van de Karoq te zien. Naast een langere achterspoiler en een optisch aangescherpte achterbumper inclusief zwarte diffuser hebben ook de achterlichten een nieuw, scherper design gekregen. Net als de koplampen zijn ze smaller geworden en zetten ze de breedte van de auto extra aan. In kenmerkende Škoda-stijl geven kristallijnstructuren de lichtunits - die hun bekende C-vorm hebben behouden - een speciaal visueel effect.

In 2017 gaf de Škoda Karoq het SUV-offensief van Škoda als het kleinere broertje van de Kodiaq een extra impuls. De vernieuwde versie van de Karoq beleeft op 30 november 2021 zijn digitale wereldpremière.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.