25 januari 2018

Wealer erkend CNG keuringsstation

Per 1 januari 2018 kunnen CNG auto's in Heerlen terecht voor de APK

Minstens elke 48 maanden dienen de tanks in een auto op CNG gekeurd te worden. Met trots kan Wealer nu uitdragen het eerste Limburgse keuringsstation te zijn. Op dit moment spitsen wij ons voor alleen nog in Heerlen toe op deze auto's.

CNG is de afkorting van compressend natural gas, in Nederland beter bekend als aardgas. Het aardgas wordt onder hoge druk opgeslagen in brandstoftanks. Deze tanks voldoen aan de strengste veiligheidseisen en worden daarom op 10 speciale punten gekeurd. Welke dit zijn vind je terug op de website van het RDW

Aardgas is een relatief schone brandstof. Bij de verbranding ervan ontstaat geen fijnstof, wat een groot voordeel is voor de lokale luchtkwaliteit. Niet alleen de volksgezondheid, maar ook het klimaat is beter af met aardgas dan met bijvoorbeeld diesel. Het belangrijkste bestanddeel is namelijk methaan (CH4), dat van alle fossiele brandstoffen de laagste specifieke CO₂-uitstoot heeft. Bovendien is methaan ook uit organisch restmateriaal te winnen en dan is de milieuwinst nog groter. Het Nederlandse groen gas is daar een voorbeeld van. De lage brandstofkosten zijn iedere kilometer een pluspunt.

Van onze merken zijn er meerdere auto's op aardgas verkrijgbaar. Zo zijn er de Volkswagen up! EcoFuel, Audi A3 Sportback g-tron en SKODA Citigo GNG. Interesse in een CNG auto? Kom vrijblijvend langs!