Elektrische Volkswagen ID.4 uitgeroepen tot World Car of the Year 2021

Snel naar:
  • Eerste SUV op MEB-platform voor elektrische auto's overtuigt 93 internationale juryleden
  • Nieuwe ID.4 scoort zeer goed op innovatie en duurzaamheid
  • Vijfde World Car of the Year-award voor Volkswagen

De ‘World Car of the Year 2021’ is een Volkswagen geworden. Tijdens de internationale World Car Awards verkiezing overtuigde de volledig elektrische ID.4 in een sterk veld van internationale concurrenten. Meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen beoordeelden de allerbeste auto-innovaties op de wereldwijde automarkt.

“We zijn bijzonder blij dat onze ID.4 is uitgeroepen tot World Car of the Year,” aldus Ralf Brandstätter, CEO van Volkswagen. “Niet alleen omdat het één van de belangrijkste autoprijzen ter wereld is, maar ook omdat de jury hiermee erkenning heeft getoond voor een geweldig concept en een geweldig team. Het eerste ID.-model voor Europa, China en de VS zorgt ervoor dat ons elektrificatieoffensief over de hele wereld wordt uitgerold. Een auto die overtuigt, een geweldig concept én de onderscheiding World Car of the Year? Dat gaat bij ons perfect samen!”

Volkswagen maakt innovatieve elektromobiliteit bereikbaar

Alleen auto’s waarvan minimaal 10.000 stuks per jaar worden geproduceerd en die op ten minste twee continenten worden aangeboden, komen in aanmerking voor de World Car of the Year onderscheiding. “We zijn erin geslaagd een auto te bouwen die de omschakeling naar e-mobiliteit in 's werelds belangrijkste klasse - die van de compacte SUV's – vaart geeft en die tegelijkertijd een uitstekende dagelijkse bruikbaarheid biedt,” zegt Thomas Ulbrich, bestuurslid voor ontwikkeling bij Volkswagen. “Met de ID.4, de ID.3 en de toekomstige ID.-modellen maken we innovatieve elektromobiliteit bereikbaar voor iedereen in de volumemarkt.”

Vooruitstrevende technologieën

De jury prees het duurzame karakter - door het ontbreken van directe uitstoot - en de vele baanbrekende eigenschappen van de ID.4. Zo is bijvoorbeeld het innovatieve augmented reality head-up display optioneel verkrijgbaar. Dit systeem projecteert belangrijke informatie op de voorruit, zoals richtingspijlen van het navigatiesysteem. Wanneer Adaptive Cruise Control (ACC) of het optionele Travel Assist actief is, wordt het voertuig dat vóór de ID. 4 rijdt vanaf een bepaalde snelheid uitgelicht met een lichtgevende markering in het head-up display, om zo de nodige afstand te kunnen bewaren.

Ook op het gebied van digitalisering zet de ID.4 nieuwe maatstaven. Zo kan de auto regelmatig updates en nieuwe functies ‘over the air’ ontvangen. Volkswagen is de eerste aanbieder in het volumesegment die dit vanaf de zomer gaat aanbieden. De auto is en blijft met deze digitale techniek altijd up-to-date. 

Met het winnen van de 17e editie van de World Car of the Year-award – de vijfde voor Volkswagen - geeft de ID.4 een passend vervolg aan dit succesverhaal van Volkswagen. De nieuwe elektrische SUV wordt niet alleen zeer goed ontvangen door de vakpers, maar ook door klanten. Volkswagen wil dit jaar wereldwijd ongeveer 150.000 ID.4's afleveren. Het versnellen van het e-offensief is een kernelement van de ACCELERATE-strategie van Volkswagen. Die voorziet onder meer in minimaal één nieuw volledig elektrisch model per jaar. 

De uitreiking van de ‘Oscars van de auto-industrie’ is terug te kijken op YouTube.com/worldcartv

Alle World Car Award-winnaars van Volkswagen:

2009: Golf (World Car of the Year)
2010: Polo (World Car of the Year)
2011: up! (World Car of the Year)
2013: Golf (World Car of the Year)
2021: ID.4 (World Car of the Year)

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.