Een bijzondere puzzel na 100.000 intensieve kilometers

  • Na een ton op de klok haalt een team van technici een SEAT Ateca uit elkaar om de onderdelen nauwkeurig te kunnen onderzoeken
  • Het resultaat? Een ongebruikelijke puzzel van 4.000 stukjes

SEAT onthult voor het eerst één van zijn auto's op een niet eerder vertoonde manier. In een unieke video laat het merk een compleet gedemonteerde SEAT Ateca zien die zojuist 100.000 kilometer op de teller heeft staan. Het resultaat is een collage van onderdelen tegen een witte achtergrond die perfect in elkaar passen, als een puzzel van 4.000 stukjes.

Na 100.000 kilometer over uiteenlopende soorten terrein werd deze SEAT Ateca uit elkaar gehaald om uitgebreid te kunnen inspecteren hoe goed de auto de ‘duurtest’ heeft doorstaan.

Bij de inspectie van de 4.000 onderdelen van de auto besteedde het team van het SEAT Technical Center speciale aandacht aan details als de smering van de motor, eventuele stofinfiltratie, de luchtdichte ruimtes en meer. Elk onderdeel heeft zijn eigen specificaties, toleranties voor koude, warmte en gebruik, en moet bestand zijn tegen uitzetten en inkrimpen.

Om tot deze ongewone collage van onderdelen te komen, hebben de ingenieurs anderhalve dag besteed aan het uit elkaar halen van de auto en het analyseren van elk afzonderlijk onderdeel.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.