https://aztsmeuqao.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:wealer-nl/06/visual-home-wealer-1440x600-1.jpg?v=1-0

Wat gebeurt er met de BMP-tarieven vanaf 1 juli?

Vanaf 1 juli 2020 worden de BPM-tarieven voor auto’s gebaseerd op de nieuwe CO2-testmethode WLTP, die sinds 1 september 2018 verplicht is voor alle nieuw verkochte auto’s. Dat kan betekenen dat de aanschafkosten van een nieuwe auto hoger kunnen uitvallen. Dat geldt ook voor een nieuwe Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA bij Wealer & AutoArena. Hoe dat kan? Wij leggen het u graag uit.

In Nederland kennen we een extra belasting op nieuwe auto’s: BPM. De hoogte van deze belasting wordt bepaald door de CO2-uitstoot van de auto. Hoe zuiniger de auto, hoe minder belasting u betaald. Aan dat principe verandert niets, maar de manier waarop vastgesteld wordt hoe hoog de CO2-uitstoot van een bepaalde auto is wél. Voorheen werd dit vastgesteld aan de hand van de NEDC-testcyclus, maar vanaf 1 juli is de overgangsperiode voorbij en wordt deze methode definitief vervangen door de WLTP-test. Deze test bekijkt hoeveel een nieuwe auto uitstoot en verbruikt, op basis van omstandigheden in de dagelijkse praktijk. Vergeleken met de oude test geeft WLTP de echte rijomstandigheden beter weer. Bovendien wordt per unieke auto bekeken wat de invloed van de optionele uitrusting is op de uitstoot van de auto.

Wat zijn de gevolgen voor u?

Het kan voorkomen dat u vanaf 1 juli meer moet betalen voor exact dezelfde Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA. Bijvoorbeeld: als uw Volkswagen Golf een panoramadak heeft, dan kan het zo zijn dat hij meer CO2 uitstoot dan een Golf zonder panoramadak. Daardoor zal de aanschafbelasting, ook wel BPM genoemd, hoger uitvallen. Voor sommige modellen kan deze prijsverhoging tot enkele duizenden euro’s oplopen. Een behoorlijk verschil dus.

Wacht daarom niet te lang met beslissen

Wij begrijpen dat u niet zit te wachten op deze prijsverhogingen. Wacht daarom niet te lang met beslissen. De nieuwe auto’s die bij ons op voorraad staan zijn nu nog voorzien van de ‘oude’ prijs, maar dat gaat vanaf 1 juli veranderen. Profiteer nu nog van de huidige voorraad en kom naar een van onze showrooms of bekijk onze voorraad online.

Vragen?
Heeft u vragen over de inhoud van dit nieuwsbericht of heeft u interesse in één van onze voorraadauto’s? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag! WhatsApp naar 0654372257.