092019 Audi TTS Coupé-01.jpg

TTS Coupé

Pure sportiviteit.

  • Kopen v.a.

    € 92.926,-

  • Bijtelling

    22 %

Audi TTS Coupé

Voel de pure kracht, ervaar de rijdynamiek en geniet van het sportieve design van interieur en buitenkant. De nieuwste versie van de Audi TTS Coupé is gemaakt om veel plezier te hebben.

Sterk en sportief

De Audi TTS Coupé is een veelzijdige auto. U doorkruist er moeiteloos de stad mee om vervolgens op buitenwegen volop te worden meegezogen in zijn sportieve beleving. Vervolgens blinkt hij op de snelweg weer uit door zijn langeafstandstalenten. En het mooiste is: rijplezier is altijd aanwezig, op elke weg. De sprint van 0 naar 100 km/h kan in 4,5 seconden achter de rug zijn. Voor de kenners: dat is 0,4 seconde sneller dan zijn voorganger. Het koppel is toegenomen van 380 tot 400 Newtonmeter. Zijn balans, snelheid en comfort zijn het gevolg van een laag zwaartepunt, een laag gewicht, standaard quattro vierwielaandrijving en de 225 kW/306 pk sterke viercilinder turbomotor (gemiddeld brandstofverbruik x,x l/100 km; gemiddelde CO2-emissie xxx g/km).
 

Hulp op de achtergrond

Mede door talloze intelligente technologieën paart de Audi TTS Coupé een uitmuntende rijdynamiek aan veel rijcomfort. De standaard 7-traps S tronic schakelt zo soepel, dat u amper merkt dat de techniek van verzet wisselt. Ook de elektromechanische progressieve stuurbekrachtiging draagt bij aan het comfort. In de stad en tijdens parkeermanoeuvres gaat het sturen gemakkelijker en in krappe bochten voelt u goed hoe wendbaar de Audi TTS Coupé is.

Sportief en functioneel

Tijdens vlot accelereren, op een bochtenrijk parcours waar u doorheen danst en tijdens het remmen – de standaard S-sportstoelen met S-logo’s houden u uitstekend op uw plaats. Het met leder beklede TTS-sportstuur met bedieningsknoppen en S-stiksels ligt aangenaam in de handen. Zoekt u nog iets specialers, dan kunnen wij de speciale uitvoering TTS competition aanbevelen.

Individueel en exclusief

De speciale versie TTS competition valt op door diverse designkenmerken. Zo leveren de donkere ramen en de vaste, glanzend zwarte achtervleugel een Audi TTS Coupé op met een nog dynamischere uitstraling. Voor de lakkleuren heeft u keuze uit Gletsjerwit, Tangorood en Mythoszwart.

Aangepaste kleuren

In het interieur sieren contrasterende stiksels de grijs of rood beklede S-sportstoelen. Verder geven ook carbon decoratielijsten en rode ringen in de ventilatieroosters extra kleur en stijl aan de binnenkant. Door de markering op ‘12 uur’ bovenaan het met alcantara beklede stuur voelt het alsof u in een raceauto zit.

Expressief karakter

Hij heeft een eigen gezicht en een sportieve uitstraling. In de Audi TTS Coupé valt u op. Een duidelijk herkenningsteken is de singleframe-grille met driedimensionaal rooster. Een spoilerlip over de volle breedte, verticale luchtinlaten, de afwerking van de speciale zijdorpels en een bredere diffusor benadrukken vanuit elke hoek de sportiviteit van de Audi TTS Coupé. Met name de achterkant met vier uitlaten en geaccentueerde luchtuitlaten is een blikvanger. De achterspoiler komt bij 120 km/h automatisch omhoog of doet dat bij elke gewenste snelheid met een druk op de knop.
 

Zien en gezien worden

De Audi TTS Coupé is er met vooruitstrevende verlichting. De Audi matrix-led-koplampen zijn een fraai staaltje design en ook technisch de maatstaf. Ze dragen bij aan het gemak waarmee de auto zich laat bedienen, want het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan of uit gaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Een duidelijke koers

Het dashboard van de Audi TTS Coupé zit vol met de modernste technologie. De Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentarium, waarvan u de weergave zelf kunt aanpassen. In een onbekende stad zet u bijvoorbeeld de navigatiekaart groot in beeld, zodat u goed ziet waar u heen moet. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort ook een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, voor een extra gemakkelijke bediening.

Duidelijke informatie

De Audi virtual cockpit is een 12,3-inch groot lcd-scherm dat alle vertrouwde functies van een instrumentarium herbergt en daar veel extra informatie aan toevoegt. U wisselt eenvoudig tussen diverse weergaven, waarbij de extra sportieve S-modus de toerenteller centraal plaatst met ernaast meters voor g-kracht, vermogen en koppel. In de klassieke vorm domineren een ronde snelheidsmeter en toerenteller het beeld. In de infotainmentstand is een prominente plek ingeruimd voor bijvoorbeeld de navigatiekaart.

High-end luistergenot

Zomaar muziek beluisteren is er niet bij in de Audi TTS Coupé. Het Bang & Olufsen Sound System bestaat uit een 680-watt versterker en twaalf luidsprekers, waaronder twee centerspeakers en twee basboxen. Een interieurmicrofoon registreert achtergrondgeluiden en past het klankbeeld automatisch aan.

Dat geeft vertrouwen

In het hectische verkeer komen slimme hulpsystemen goed van pas. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi TTS Coupé binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Sportautogenen

Drie veelbelovende letters. De Audi TTS Coupé is uit duizenden herkenbaar en trekt zo op een positieve manier de aandacht. Daarnaast presteert hij bovengemiddeld goed en zit hij vol vooruitstrevende technologie. Het actuele model is alweer de derde generatie van deze pure sportieveling.

TTS Coupé